پـشـتـیـبانی تلفنی

09150057349

معرفی نویسنده مهدی آذر یزدی

معرفی نویسنده مهدی آذر یزدی

ایرانیان زیادی کودکی خود را با خاطرات مردی گذرانده اند که همه فکرش نوشتن کتاب مناسب برای سنین مختلف بود. او مهدی آذریزدی نام دارد، دوست واقعی کودکان و نوجوانان این مرز و بوم که قسمتی از خاطرات کودکان دیروز تا امروز را رقم زده است. این نویسنده توانمند با قلمی بی آلایش و ساده داستان‌هایی خلق می‌کرد که هیچ خواننده‌ای قادر نبود به راحتی از کنار نوشته‌هایش بگذرد. او به پاس فعالیت‌های بی‌شمارش در این عرصه، از جمله نوشتن مجموعه «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب»، لقب «پدر ادبیات کودک و نوجوان ایران» را گرفت. در ادامه به معرفی نویسنده مهدی آذر یزدی که یادش همچنان در خاطرات ما زنده‌ است، می‌پردازیم.

معرفی نویسنده مهدی آذر یزدی

بررسی زندگینامه و معرفی نویسنده مهدی آذر یزدی

مهدی آذر یزدی که با اسم مهدی خرمشاهی نیز شناخته می‌شود، در ۲۷ اسفند ۱۳۰۰ در بخش خرمشاه یزد به متولد شد. پدرش مخالف مدرسه رفتن او بود، از این رو تحصیلات پسرش را به منبرهای مذهبی و طلبگی محدود نمود. این نویسنده از کودکی در کنار پدرش کار می‌کرد و تغییر بزرگ زندگی‌اش زمانی رخ داد که پایش به کارگاه بافت جوراب باز شد. صاحب کارگاه قصد داشت، کتاب‌فروشی تأسیس نماید و مهدی آذریزدی را برای انجام چنین کاری مناسب دید.

 پس از آن در معرفی نویسنده مهدی آذر یزدی می‌توان به تغییر مسیر حرفه‌ای او اشاره کرد که با کار کردن در چاپخانه شروع شد. زمانی که مهدی آذر یزدی در چاپخانه مشغول بود، به کتاب‌های قدیمی بسیاری دسترسی داشت مطالعه اهمیت کتاب‌ها او را علاقه مند کرد و تصمیم گرفت تا داستان‌های اینچنینی را بازنویسی و بازآفرینی کند، به شیوه‌ای که برای کودکان هم قابل درک و فهم باشد. زمانی که مهدی آذر یزدی نوشتن را شروع کرد، بارها به درِ بسته خورد تا سرانجام، انتشارات امیرکبیر در سال ۱۳۳۵حاضر به چاپ نوشته او شد.

مهدی آذر یزدی علاوه بر انتشار مجموعه “ قصه‌های خوب برای بچه‌ها” ، کارهای دیگری همچون غلط‌گیری و فهرست اعلام‌‌نویسی هم انجام می‌داد و کتاب خواندن را بالاترین لذت زندگی خویش می‌دانست. این نویسنده در ۱۸ تیر سال ۱۳۸۸چشم از جهان فروبست و آرامگاه او در زادگاهش، یزد، قرار دارد. مهدی آذر یزدی را می‌توان از اولین نویسندگانی دانست که تصمیم گرفت برای کودکان و نوجوانان کتاب تألیف کند و داستان بنویسد. از همین رو، روز درگذشت این نویسنده را «روز ملی ادبیات کودک و نوجوان» نام نهادند.

معرفی نویسنده مهدی آذر یزدی

آثار مهدی آذر یزدی

 در معرفی نویسنده مهدی آذر یزدی می‌توان به مهم‌ترین اثر این نویسنده یعنی مجموعه قصه های خوب برای بچه های خوب اشاره کرد که تا به امروز به زبان‌های ارمنی، چینی، اسپانیایی و روسی ترجمه شده است و دوره هشت جلدی این اثر تا به حال بیشتر از ۶۴ بار نیز تجدید چاپ شده است. این مجموعه آثاری چون بازنویسی کلیله و دمنه، مرزبان نامه، قابوسنامه، سندبادنامه و گلستان، مثنوی و آثار عطار می‌باشد. همچنین از این مجموعه انیمیشنی ۲۶ بخشی به نام «قصه‌های خوب، برای بچه‌های خوب» تولیده شده است که قصه‌ها توسط خود او برای کودکان روایت می‌شوند. این مجموعه محبوبیت و مقبولیت قابل توجهی دارد، چنانچه بعد از گذشت سالیان متمادی در بین علاقه‌مندان و دوستداران کتاب همچنان جذاب است.

مجموعه «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب » و مجموعه « قصه‌های تازه از کتاب‌های کهن» از نوشته‌های منثور این نویسنده می‌باشند. البته این مهدی آذر یزدی در کتابی با عنوان «قند و عسل» شعر نوشته و در کتاب «گربه‌ ناقلا و گربه‌ تنبل» نیز داستان سرایی کرده و با این نوشته‌ها در قلب و ذهن کودکان دیروز و امروز ماندگار شد.

سخن پایانی در معرفی نویسنده مهدی آذر یزدی

مهدی آذریزدی با سبک مخصوص به خود در نوشتن داستان توانست، آثار بسیار ماندگاری خلق نماید. همگان از این موضوع اطلاع دارند که سبک مخصوص نویسندگی مهدی آذر یزدی به عنوان یکی از عناصر داستان نویسی از دیگر عناصر داستانی تاثیر می‌گیرد و بر روی آن تاثیر می گذارد. سادگی، دوری از خودنمایی و تسلط بر جوهره‌ی نویسندگی از مهمترین خصوصیات سبک این نویسنده به شمار می رود. موارد اخلاقی و تربیتی بیشترین درونمایه آثار آذریزدی را تشکیل می‌دهند و او با بازنویسی های خود از داستان‌های عرفانی تصویری خاص و متفاوت به وجود آورده و توانست دست به آفرینشی نو بزند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
جستجو کردن