مقالات وب سایت

کتاب قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب

قصه های خوب برای بچه های خوب جلد اول

کتاب قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب یک مجموعه‌ی هشت‌جلدی اثر استاد مهدی آذر یزدی کسی که در همان سال‌های اول دست‌به‌قلم شدنش برنده جایزه سلطنتی کتاب سال شده بود است. برای دانلود جلد اول کتاب به لینک کتاب قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب1 مراجعه نمایید.

همان‌طور که می‌دانید تاریخ قصه و قصه‌گویی در ادبیات ایران سابقه طولانی دارد و اغلب اندیشمندان و فلاسفه ما در بین تمام روش‌ها برای راحت پذیرفتن آگاهی توسط مخاطب و همچنین افزایش تأثیرگذاری و به دنبال آن رغبت به عمل‌گرایی مخاطبانشان قصه را انتخاب کرده‌اند.

آن‌ها بر این نکته واقف‌اند که قصه و داستان‌سرایی می‌تواند کودکان را به کشف معنای منحصربه‌فرد بودن خود ترغیب کند.

توانایی آن‌ها را برای برقراری ارتباط واقعی بین افکار و احساساتشان افزایش دهد وقتی کودک قصه‌ای را می‌شنود مدام حوادث و شخصیت‌های داستان را با تجربیات خود از وقایع بیرون ارتباط می‌دهد و این فرایند دقیقاً در سطح ناهوشیاری رخ می‌دهد و همین موجب می‌شود زمانی که در روند قصه‌گویی اتفاقی برای قهرمان داستان می‌افتد.

کودک در حین قصه گفتن شما، مایل باشد از اتفاق مشابهی که برای خودش افتاده و یا حتی شاهد  آن بوده صحبت کند و این یعنی قصه‌گویی فراتر از بیان یک داستان ساده برای دلبندتان است و ذهن کودک می‌تواند آن را تا مرز یک آموزش عملی بپذیرد پس قصه‌گویی راهی است که مادر می‌تواند با کمترین زحمت عمیق‌ترین آموزش‌ها را به کودک خود القا کند.

چرا انتخاب کتاب قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب بزرگ و کوچک ندارد

سری کتاب‌های هشت‌جلدی قصه خوب برای بچه‌های خوب بازنویسی تمام داستان‌های کهن ایرانی مانند کلیله‌ودمنه، مرزبان‌نامه، قابوس‌نامه، سندباد نامه، گلستان و قصه‌های مثنوی و شیخ عطار و همچنین داستان‌های قرآنی و چهارده معصوم است که برخلاف اصل خود داستان که از قرن‌ها پیش با نثری سنگین به‌جامانده و خواننده به‌راحتی نمی‌تواند با مفهوم آن ارتباط برقرار کند.

این کتاب توانسته با زبانی گرم و گیرا و جذاب چنان کودکان را سحر کند که به‌راحتی ‌بتوانند با افراد و حیوانات داستان رفاقتی از جنس کودکانه برقرار کنند و در هیجان شنیدن داستان سراپا گوش شوند.

تبحر استاد یزدانی در بازنویسی و بازآفرینی داستان‌های کهن به‌گونه‌ای است که قصه‌ها نه آنقدر کوتاه هستند که کودک ناقص تصورشان کند و نه آنقدر طولانی که حوصله کودک را سر ببرد.

تاثیرپذیری کتاب قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب

کتاب قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب در بازآفرینی و انتخاب قصه‌ها به اثرپذیری بر ذهن کودک بسیار توجه داشته و تمام هم‌وغم این کتاب آموزش نکته‌هایی از جنس درآمیختن با تمام راه‌های پرپیچ‌وخم و سنگلاخ‌های آینده به کودکان است.

در مورد مهدی آذر یزدی نویسنده کتاب

نویسنده‌ای که به قصه‌های کهن ایران جانی تازه بخشید مهدی آذر یزدی زمانی که فقط بیست سال داشت شغلش نمونه‌خوان در یک بنگاه انتشاراتی بود.

روزی برحسب شغلی که داشت کلیله دمنه را در حال نمونه‌خوانی بود که ناگهان در ذهنش می‌گوید کاش یکی پیدا می‌شد این گنجینه‌های گران‌قدر سرزمینمان را به زبانی ساده و امروزی برای کودکان سرزمینمان بازسازی می‌کرد.

مهدی آذریزدی که گوهر دانایی و صداقت در دلش موج می‌زد مردد است که چگونه و از کجا این کار را شروع کند او می‌داند قصه‌ها باید به زبانی ساده و کودکانه، جذاب و فهم‌پذیر باشند پس به دنبال این هدف خود، به کوچه و بازار و بین کودکانی که در کوچه بازی می‌کنند می‌رود و در کوچه‌ای با درویش معرکه‌گیری برخورد می‌کند معرکه‌گیر که عوام و اطفال بسیاری را دور خود جمع کرده بود

داستانی را که قبلاً مهدی یزدی بارها شنیده بود چنان گرم و گیرا و با طول‌وتفصیل تعریف می‌کند که خودش می‌گوید: هرگز ذوق آن شنیدن را، در خواندن هیچ کتابی درنیافته بودم پس همان روز تصمیم می‌گیرد که به سراغ منابع داستانی غنی سرزمینمان برود و چنان قصه را بنویسد که هر بزرگ و کوچکی را محسور و مجذوب ان کند.

قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب در سال 1342 برنده یونسکو شد

بسیاری از کتاب‌های این مجموعه‌ی نفیس از سمت شورای کتاب کودک جزو کتاب‌های برگزیده سال شناخته شدند. این مجموعه تا به الآن 64 بار تجدید چاپ شده و به انواع زبان ها از جمله ارمنی، چینی و اسپانیایی ترجمه‌شده و مورد استقبال بسیاری از کشورهای جهان قرارگرفته است.

روز درگذشت استاد آذریزدی به خاطر فعالیت‌های بی‌نظیر ایشان در حوزه کودک و نوجوان روز ادبیات کودک و نوجوان نام‌گذاری شد کتابی که به مادران اکسیر شاهزاده شدن کودکانشان را هدیه می‌دهد.

از دیرباز پادشاهان شرقی بعد از انتخاب ولیعهد و شاهزاده سلطنتی خود را از همان کودکی به نزد استادی عالم می‌فرستادند که شاهزاده علاوه بر آموختن کتاب‌های مرجع و آشنایی با فرهنگ و انسان‌های فرهیخته کشورش بتواند در آینده امور اجرایی کشور را تدبیر کند و خود را از دست هوا و هوس و خشم که مانع رشد و پیشرفت او و کشور می‌شود را نیز مهار کند.

استاد مهدی آذر یزدی همچون عالمی آگاه درراه عشق به کشور و کودکان سرزمینمان با بازنویسی این کتاب‌های مرجع که نشانگر فرهنگ و ادب کشورمان است هر کودک ایرانی را شاهزاده‌ای دانسته که با آموزش دیدن از طریق این منابع غنی بتواند رشد و تعالی خود و به دنبال آن موفقیت روزافزون کشورمان را به همراه آورد.

کتاب قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب سازنده شاهزادگانی است که قصه‌ها را در کودکی برای گذراندن چالش‌های بزرگ‌سالی می‌آموزند و عشق و وحدت را همچون چراغی سرلوحه زندگی خود قرار می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *