پـشـتـیـبانی تلفنی

09150057349

نویسندگان معروف ایرانی معاصر

نویسندگان معروف ایرانی معاصر

ادبیات فارسی پیشنه‌ای با قدمت طولانی دارد که گستره‌ی آن حتی از مرزهای امروزی کشور نیز فراتر رفته است. اما این حقیقتی غیر قابل انکار است که ادبیات معاصر ما نسبت به تاثیر و نفوذ برخی از ملت‌ها و فرهنگ‌‌ها، دیگر جایگاهی مثل قبل ندارد. با این همه از بین نویسندگان معاصر ایرانی بودند افرادی که در آفرینش رمان و داستان کوتاه بسیار درخشیدند و بر سایر آثار دوران پس از خود تاثیر قابل توجهی گذاشتند. که در ادامه به بررسی زندگی نامه برخی از نویسندگان معروف ایرانی معاصر می‌پردازیم.

نویسندگان معروف ایرانی معاصر

محمدعلی جمالزاده

محمدعلی موسوی جمالزاده اصفهانی، در سال ۱۲۷۰ در اصفهان چشم به جهاد گشود و در سال ۱۳۷۶ در ژنو دیده از جهان فرو بست. از او به‌عنوان بنیانگذار و پدر داستان کوتاه فارسی و پدر داستان‌نویسی ایران یاد می‌شود و مجموعه داستان «یکی بود یکی نبود» او با نخستین زمزمه‌های تجددخواهی همراه شد.

از دیگر آثار محمد علی جمالزاده می‌توان به «دارالمجانین»، «آسمان و ریسمان»، «صحرای محشر»، «سر و ته یک کرباس»، «قصۀ ما به سر رسید» و «قصه‌های کوتاه برای بچه‌های ریش‌دار» اشاره نمود. او از نویسندگان معروف ایرانی معاصر است که خاطرات خود را نیز به تحریر در آورده است.

صادق هدایت از نویسندگان معروف ایرانی معاصر

صادق هدایت (1330-1281)، مترجم و نویسنده روشنفکر معاصر ایرانی در پاریس بود که در ردیف محمدعلی جمالزاده و صادق چوبک، از پدران داستان‌نویسی نوین ایرانی محسوب می‌شود.

هدایت بین سال‌های ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۴ خورشیدی چندین داستان کوتاه نوشت و به چاپ رساند تا زمانی که در ۱۳۱۵ خورشیدی همراه با دوست خود علی شیرازپور پرتو به هند رفت و یادگیری زبان پهلوی را آغاز کرد.

بوف کور از مهمترین اثار داستانی مدرن ایران می‌باشد و آنچه سبب شهرت جهانی هدایت شد نیز همین کتاب بود که به زبان‌های گوناگونی مثل انگلیسی و فرانسه ترجمه شد. همه‌ی تلاش این نویسنده در خلق بهترین داستان‌هایش حیات بخشیدن به نمادها، تمثیل‌ها، اشاره‌ها و نشانه‌های گم‌شده در فرهنگ کهن و ادبیات ایرانی بود.

سیمین دانشور از نویسندگان معاصر ایرانی

سیمین دانشور، متولد ۱۳۰۰ در شیراز و درگذشته در سال ۱۳۹۰، نخستین زن داستان‌نویس ایرانی می‌باشد که از کودکی در محیطی فرهنگی رشد نمود. پدرش کتابخانه‌ای بسیار پُروپیمان داشت و با کتابفروش‌های بزرگ شیراز آشنا بود و همین مسئله دلیل آشنایی دانشور با کتاب و ادبیات بود.

دانشور اولین کتاب داستانش را، با عنوان «آتش خاموش»، با حمایت و تشویق مرتضی کیوان جمع‌آوری و منتشر نمود. بعدها نیز آموزه‌هایش را در حوزه داستان نویسی در دوران تحصیل زیبایی‌شناسی در دانشگاه «استنفورد»، با شرکت در کلا‌س‌های والاس استگنر، نویسنده امریکایی، تکمیل نمود. رمان «سووشون» مهمترین نوشته داستانی سیمین دانشور می‌باشد و از رمان‌های پرفروش ایرانی محسوب می‌شود که اثری پُرکشش، رئالیستی و تراژیک است.

کتاب‌های «جزیرة سرگردانی» و «ساربان سرگردان» و مجموعه «شهری چون بهشت» و «از پرنده‌های مهاجر بپرس» از دیگر نوشته‌های این نویسنده خوش قلم می باشند.

نویسندگان معروف ایرانی معاصر

ابراهیم گلستان از نویسندگان معروف ایرانی معاصر

سید ابراهیم تقوی شیرازی با تخلص ابراهیم گلستان (۱۳۰۱تا ۱۴۰۲)، نویسنده‌ معاصر ایرانی، فیلم‌نامه‌نویس و مترجم است.

سبک خاص آثار مکتوب داستانی او در روند پیشرفتِ داستان معاصر فارسی مورد توجه قرار گرفته است و بسیاری سبک نویسندگی او را تاثیرپذیرفته از نوشته‌های کوتاه ارنست همینگوی می‌دانند؛ اگرچه او این ادعا را نپذیرفته است. گلستان در زمره‌ی نخستین نویسندگان معاصر ایرانی بود که به زبان داستانی و استفاده مناسب از نثر آهنگین در قالب‌ داستانی نوین، اهمیت داد و به طور کامل به آن پرداخت. از این‌رو تاثیر او در سیر پیشرفت نویسندگان معروف ایرانی معاصر درخور توجه ‌است.

از نوشته‌های قابل اهمیت ابراهیم گلستان می‌‌شود به آذر ماه آخر پاییز، خروس، شکار سایه، مد و مه و… اشاره نمود.

 بررسی زندگی نامه هوشنگ گلشیری

هوشنگ گلشیری (۱۳۷۹-۱۳۱۶)، نویسنده‌ معاصر اصفهانی بود که مورخان ادبی او را از تاثیرگذارترین داستان‌نویسان معاصر زبان فارسی دانسته‌اند. او با نگارش داستان کوتاه شازده احتجاب، در اواخر دهه چهل خورشیدی به شهرت بسیاری رسید که این کتاب به عنوان یکی از داستان‌های در اهمیت در ادبیات ایران شناخته شد. مهم‌ترین جنبه شخصیت ادبی هوشنگ گلشیری از اواسط ۱۳۶۲ ظهور نمود، این نویسنده تأثیر گذار نشست‌های هفتگی داستان‌خوانی را با مشارکت نسل جوان‌تر داستان‌نویسان پایه‌گذاری نمود.

سخن پایانی در نویسندگان معروف ایرانی معاصر

در این نوشته، به معرفی برخی از نویسندگان معروف ایرانی معاصر پرداختیم و همچنین زندگی نامه هر کدام از آن‌ها را به طور مختصر بیان کردیم. اما بهتر است توجه کنید که شناخت مختصر این بزرگان ادبیات، کافی نیست و بهتر است آثارشان را مطالعه کرده و از نثر شیوای هر کدام لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
جستجو کردن