پـشـتـیـبانی تلفنی

09150057349

بررسی کتاب 40 نامه کوتاه به همسرم

کتاب 40 نامه کوتاه به همسرم

کتاب 40 نامه کوتاه به همسرم اثر نادر ابراهیمی، یکی از 3‌گانه‌های عاشقانه نادر ابراهیمی و از محبوب ‌ترین آثار ایشان می باشد که خطاب به همسرش که عصای دستِ تفکر، هم‌اندیش، هم قدم  و همراه او در زندگی بوده، بی‌ پرده سخن می‌‌گوید.

نادر ابراهیمی یکی از برترین و معروف ‌ترین خطاطان در زمان گذشته بود. وی کتاب 40 نامه‌ کوتاه به همسرم را زمانی نوشته که به تمرین خطاطی می‌پرداخته است. چنانچه خودش در آغاز کتاب این گونه می‌نویسد: آن روزها که تازه تمرین خطاطی را آغاز کرده بودم، حدود سال‌ 63 تا 65، به هنگام نوشتن، در فضایی که عطر تلخ مرکب ایرانی در آن می‌پیچید و صدای سنتی قلم نی، تسکین‌دهنده‌ی خاطرم می‌گشت، غالبا به یاد همسرم می‌افتادم که او نیز همچون من و شاید نه همچون من اما به شکلی، گه‌گاه و بیش از گه‌گاه، دل‌گرفتگی، قلبش را خاکستری رنگ می‌ نمود.

درباره کتاب نادر ابراهیمی

کتاب 40 نامه کوتاه به همسرم کتابی است با نثری شعرگونه که عاشقانه های نادر ابراهیمی را با بیانی صادق و ساده در قالب جملاتی دلنشین و سرشار از احساس و تاثیرگذار پیش روی مخاطب قرار می دهد. ابراهیمی با استفاده از گونه ای زبان شاعرانه با استفاده از جا به جایی ارکان جمله و تصویرسازی با استفاده از آرایه های ادبی بدون خلق شخصیت ثابتی در نامه ها توانست عواطف و احساسات شخصی، آرمان بشریت، آمال بشری، معضلات زندگی زناشویی و گاه مشکلات اقتصادی را به خوبی در آینه نامه هایش باز کند. میزان به کارگیری و شدت و ضعف استفاده از آرایه های ادبی در هر نامه با نامه ی دیگر متفاوت بوده است و در هر نامه به شکل مستقل مشخص می باشد.

در کتاب 40 نامه کوتاه به همسرم از نادر ابراهيمي نه فقط معنا بازتوليـد مـي شـود، بلكـه تداوم نیز مي يابد. منظور از تداوم معنا در اينجا، بازسازي يا بازپردازي نشانه ها بـه نحوی است كه معنا فرصت دوباره حيات پیدا کند و خود در خدمت توليد نشانه ای جديـد قـرار گيرد. پس مي توان ادعا نمود كه تداوم معنا سبب سیالیت آن نيز مي شود؛ زیرا سـوژه در تعامل با معنا از خود رها می شود و مرزهاي محدود زمـاني و مكـاني را پـشت سـر مي گذارد تا زمان ها و مكان هايي متكثر را نيز شامل شود.

عشق فراوان را از نادر ابراهیمی بیاموزیم

وی در این نامه ها درباره زندگی در کنار هم، عشق و مشکلاتشان صحبت می نماید و آشکارا سختی ها و اضطراب مشترکشان را بیان می کند. برای ابراهیمی نوشتن این نامه ها فقط فرصتی برای تمرین خطاطی نبود؛ بلکه تمرینی برای کاوش و جست و جو در درک زندگی، رابطه زناشویی و عشق است.

این نامه ها نثری همچون شعر دارد و بسیار روان و به دور از تکلف های شاعری می باشد. بعضی از آن نامه ها بلند و بعضی کوتاه در حد چند سطر. نویسنده در این نامه ها به صادقانه ترین شکل ممکن عشقش را به همسرش ابراز کرده و گاه او را دوستانه نصیحت نموده و گاه آنچه از راه و رسم زندگی می دانسته با او در میان گذاشته است. مطالعه این کتاب تنها خواندن نامه نیست بلکه تفکری در شیوه ی نگرش ابراهیمی به مسائل زندگی و نیز تجربه ی عاشقی کردن می باشد.

بخشی از کتاب 40 نامه کوتاه به همسرم

عزیز من!

از این که مشاهده می کنی با این همه مسأله برای سخت و جان گزا اندیشیدن، هنوز که هنوزه، همچون کودکان سیر، غشغشه می‌زنم؛ بالا پایین می‌پرم، ماشین‌های کوکی را کف اتاق می‌سرانم، با بادکنک بادالویی که در آن گوشه‌ افتاده بازی می‌کنم و به دنبال حرکت‌های ساده لوحانه و ولگردانه‌اش، ساده لوحانه می‌روم تا باز آن را از خویش برانم. ناگهان به سرم می‌زند که بالارفتن از دیوار صاف را تجربه کنم گر چه هزار بار تجربه کرده‌ام… با سرک کشیدن‌های پیوسته و عیارانه به آشپزخانه، دلگی‌های دائمی‌ام را نشان دهم و نمک را هم قدری نمک می‌زنم تا قدری شورتر شود و خوشمزه تر؛ مرا سرزنش نکن، و نگو که‌ ای مرد 50  ساله! پس وقار 50 سالگی‌ات کو؟

کلام آخر

اگر به دنبال این هستید تا عشق و زندگی را آموزش ببینید و از نزدیک تجربه کنید، پیشنهاد ما به شما کتاب 40 نامه کوتاه به همسرم می باشد. شما می توانید این کتاب عاشقانه و با ارزش را از سایت افکار مثبت تهیه کنید.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

Search