پـشـتـیـبانی تلفنی

09150057349

بیوگرافی و معرفی کتاب‌های منصور ضابطیان؛ سفرنامه نویس معاصر

منصور ضابطیان

این مقاله از سایت، بیوگرافی و معرفی کتاب‌های منصور ضابطیان را شامل می‌شود و در ادامه به بررسی جزییات و محتویات کتاب‌های او خواهیم پرداخت.

بیوگرافی منصور ضابطیان

اکنون به بیوگرافی و معرفی کتاب‌های منصور ضابطیان خواهیم پرداخت. منصور ضابطیان روزنامه نگار، کارگردان، مجری، صدا پیشه، تهیه کننده، نویسنده و سازنده پادکست‌ متولد سال ۱۳۴۹ است. او تحصیلات خود را در مقطع کاردانی علوم آزمایشگاهی در دانشگاه گیلان گذراند ولی پس از چند سال رشته تحصیلی خود را به سینما تغییر داد. او‌ کار حرفه‌ای خود را با روزنامه نگاری آغاز کرد و پس در سال ۱۳۷۸ به مجری‌گری و کارگردانی در برنامه‌های تلویزیونی پرداخت. برنامه «هفت» و «صد برگ» از معروف‌ترین کارهای تلویزیونی وی محسوب می‌شوند.

منصور ضابطیان

کارنامه هنری منصور ضابطیان

در ادامه با بیوگرافی و معرفی کتاب‌های منصور ضابطیان خواهیم دانست که او در کنار کارهای متعددی که در تلویزیون و رادیو به عهده داشته، در نویسندگی نیز تبحر دارد. او همچنین دو سال پی در پی قلم بلورین بهترین گفت و گو سال و یک سال هم قلم بلورین بهترین گزارش سال را از آن خود کرده‌ است.

منصور ضابطیان، هم اکنون سازنده پادکست «جعبه» و «جعبه سیاه» می‌باشد که در آن عموماً موضوعات مختلف فرهنگی و هنری ادبیات ایران روایت می‌شود. گاه این روایت‌ها در قالب گردآوری اطلاعات و گاه بخش‌هایی از آن در قالب مصاحبه جمع‌آوری شده است.

کتاب‌های منصور ضابطیان

او در سال ۱۳۸۴ دو کتاب با نام‌های «اگر یک سوسمار بودیم» و «اگر یک زرافه داشتیم» منتشر کرد. کتاب‌ها مضمونی جالب و بدیع در زمان خود محسوس می‌شدند. هر دو این کتاب‌ها مصاحبه محور بودند و با افراد شاخص در حوزه‌های مختلف ورزشی، فرهنگی، مذهبی، ادبیات و … گفت‌وگویی صورت می‌گرفت . او با طرح این سوال که «اگر یک تمساح یا سوسمار بودی، چه کسی را می‌خوردی؟» یا «اگر یک زرافه داشتید با آن چه می‌کردید؟» مصاحبه شونده را وا می‌دارد تا مرزهای خیال و فانتزی را با واقعیت درونی خود ادغام کند. همچنین باعث می‌شود تا نگرش افراد را بسنجیم که از روی نفرت، خشم و یا جاه‌طلبی به این  دست سوال‌ها پاسخ خواهند داد یا از روی دلسوزی، محبت و دوست داشتن افراد تا حدی که حاضر باشند آن‌ها را ببلعند تا همیشه جزیی از خودشان باشد! کتاب‌های بعدی منصور ضابطیان اما حال و هوایی دیگر به خود گرفت. او سفرنامه‌های جدید را یکی پس از دیگری منتشر کرد و هر کدامشان از استقبال خوبی برخوردار گشتند.

اولین کتاب او در حوزه گردشگری و سفر برمی‌گردد به سال 1389 که با کتاب «مارک و پلو» آغاز شد. او در این کتاب از سفرش به کشورهای فرانسه، اسپانیا، لبنان، هندوسان، ایتالیا، اتریش، ارمنستان، کره جنوبی و آمریکا می‌گوید. پس از آن کتاب «مارک دو پلو» را منتشر کرد که به نوعی ادامه کتاب قبلی‌اش محسوب می‌شود. در این کتاب نیز از سفرش به هلند، آلمان، پرتغال، یونان، عراق و کنیا نوشته‌است. او پس از محبوبیت دو کتاب قبلی، کتاب «برگ اضافی» را منتشر کرد که به نوعی مجموعه‌ای از خاطرات و تصاویر جذاب در طول سفرهایش است.

او پس از این سه کتاب در حوزه گردشگری و سفر، کتاب‌های «سباستین»، «چای نعنا» و «موآ» را به قلم تحریر در آورد که به ترتیب در باره سفرش به کشورهای کوبا، مغرب (کشور مراکش) و ویتنام است.

همچنین در سال 1398 کتابی تحت عنوان «بی‌زمستان» را منتشر کرد که مانند کتاب‌های قبلی خود مجموعه‌ای از سفرنامه و تصاویر است. این کتاب سفرش را به تاجیکستان، آذربایجان و گرجستان روایت می‌کند.

کتاب‌ بعدی او که «سه رنگ» نام دارد و بر پایه فرهنگ غذایی ایتالیا به نگارش درآمده است. او در سال 1401 نیز کتابی تحت عنوان «استامبولی» نوشت که مانند کتا‌ب‌های پیشین خود به سفرنامه و تصاویر جذابی، این بار در شهر استانبول، پرداخته است. آخرین کتاب منتشر شده از او در حوزه سفر، «نوشابه زرد» نام دارد که نوشته‌ها و عکس‌هایی از کشور کانادا است.

تا کنون آخرین کتابی که از او منتشر شده است، کتاب «از اون روزا که عکسا» نام دارد و برخلاف کتاب‌های پیشینش، به بررسی موسیقی و ترانه می‌پردازد.

سخن پایانی

در این مقاله از سایت، بیوگرافی و معرفی کتاب‌های منصور ضابطیان را خواندیم و در ادامه به بررسی تک به تک کتاب‌های او و موضوعات محوری کتاب‌هایش پرداختیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
جستجو کردن