نویسنده کتاب نمونه دادخواستها و لوایح، رضا خانی گیاشی میباشد که او در این کتاب به بررسی قسمتی از تجارب مفید و توشه و اندوختههای علمی خود را که در حوزهی وکالت داشته، پرداخته است. در این بلاگ قصد داریم به معرفی کتاب نمونه دادخواستها و لوایح بپردازیم؛ لطفا تا انتهای این بلاگ همراه ما باشید.
معرفی کتاب نمونه دادخواستها و لوایح
همانطور که میدانید قانون نظم جامع و کامل نیست و تمام ریزگان و جزئیات در آن گفته نمیشود؛ زیرا جزئیات و ظرافتهای اجرایی بهوسیله مجریان و در طی زمان حاصل میشود. حقوق علمی کاربردی و مشتمل جنبههای اجتماعی و اجرایی است. محاکم دادگستری، شعب دادگاهها و دادسراها همچون بستر پیاده سازی، رویش و رشد و نمو احکام و مواد قانونی شناخته میشوند. همچنین همهی مطلبهایی که در کتب قوانین و کلاسهای درس حقوق آموزش میدهند بایستی در اندیشهها و دستورات دادگاهها و محاکم دادگستری به اجرا درآیند. نمیتوان احکام قانونی را در متنهای قانونی زندانی کرد؛ لذا وجود تمام این قواعد جهت نظمبخشی ارتباطات انسانی در جامعه است.
یکی از خصوصیات قوانین، داشتن ضمانت اجراست. اگر بخواهیم حکم قانونی تأثیرگذار باشد و عدالت برقرار شود بایستی برای تضمین اجرای قواعد حقوقی به ناچار مجازاتی در نظر گرفت. به راستی هر انسانی مسئول رفتارهای خلاف قانون خودش است.
در خصوص معرفی کتاب نمونه دادخواستها و لوایح بایستی گفته شود که امروزه پروندههای دعاوی حقوقی در دادگاه بسیار زیاد شده است که نشانگر اختلافات اغلب مردم برای دستیابی به حق و حقوق خودشان است، متاسفانه مردم دیگر مانند سابق اختلافات را با میانجیگری حل و فصل نمیکنند و اکثرا طرح دعوی در دادگاه را انتخاب میکنند، در نهایت برای طرح دعوی نیاز به مشاوره حقوقی دارند که در جریان فرایند رسیدگی قرار بگیرند و بیشتر مواقع مردم به دفاتر خدمات قضایی مراجعه و از عریضهنویس درخواست تنظیم دادخواست مینمایند که با صرف هزینه فقط یک نسخه از پیش تهیه شده را دریافت میکنند که اشخاص به دلیل نداشتن سواد حقوقی متوجه نکات مهم دادخواست نبوده و با همان متن از پیش آماده شده دعوی شما مطرح و آغاز میشود و دیگر نمیتوانید خواسته خود را تغییر دهید.
تنظیم دادخواست شاید به ظاهر کار آسانی باشد ولی در واقع پایه و اساس یک شکایت است و بایستی کامل و جامع باشد تا قاضی پرونده به تمامی خواسته شما توجه و اقدام به صدور رای نماید که اگر شما در دادخواست موردی ذکر نکرده باشید اصولا نمیتوانید از قاضی تقاضای صدور رای در این مورد داشته باشید. همچنین در ادامه فرایند رسیدگی باید نکات حقوقی در خصوص جلسه رسیدگی، صدور رای، تجدید نظرخواهی، واخواهی، فرجامخواهی و اعاده دادرسی بدانید. در این فرایند تلاش بر این بوده که همهی مراحل دادرسی از ابتدا تا انتها به صورت کاربردی آموزش داده شود.
در کتاب نمونه درخواستها و لوایح به موارد زیر پرداخته شده است:
همانطور که میدانید افرادی که از این مقررات آگاهی دارند، بدون اشراف به قواعد و تشریفات عملی و شکلی، امکان فعالیت سخت خواهد شد. به همین دلیل وکلاء و کارآموزان برای به دست آوردن حقوق مردم در صف اول یادگیری و تجربه اندوزی هستند. به راستی فعالیتهای حقوقی و پذیرش وکالت مردم چالشهایی را برای وکیل دادگستری ایجاد مینماید. برای این که شخص متخلف درصدد جبران خسارات برآید یا بر تعهدات خود پایبند و مصمم باشد، مقامات و مراجعی به وجود آمده است که همهی انسانها میتوانند به آن جا در صورت رفع مشکلات خود رجوع نمایند اما رفتن به دادگاه، دادسرا، شورای حل اختلاف، دیوان عدالت اداری، مراجع قضایی و شبهات قضایی دیگر نیازمند به آگاهی از قوانین دادرسی است.
سخن پایانی
در این بلاگ به بررسی و معرفی کتاب نمونه دادخواستها و لوایح پرداختیم و به تجارب مفید و اندوختههای علمی را در حوزهی وکالت، اشاره نمودیم. این کتاب برای افرادی که علاقهمند به علوم حقوقی هستند و همچنین وکلای جوان، بسیار مناسب و کاربردی است.از شما تشکر میکنیم که تا انتهای این بلاگ همراه ما بودید. شما عزیزان میتوانید کتابهای جدید و مورد نظر خود را از طریق همین سایت (افکار مثبت) به راحتی تهیه و دانلود نمایید.