پـشـتـیـبانی تلفنی

09150057349

معرفی کتاب عقد استصناع در حقوق ایران

معرفی کتاب عقد استصناع در حقوق ایران

یکی از قراردادهایی که در عرف بسیار رواج دارد، عقد استصناع می‌باشد. مراد از این عقد این است که شخصی از سازنده‌ای بخواهد چیزی را بر طبق شرایطی که به او گفته می‌شود، با مواد اولیه‌ای که در اختیار دارد، ساخته و در زمان تعیین شده تحویل داده و دستمزد خود را دریافت کند. در این مطلب قرار است به معرفی کتاب عقد استصناع در حقوق ایران بپردازیم تا شما با این اثر سولماز هادی بیشتر آشنا شوید و بتوانید با خواندن این کتاب به اطلاعات کاملی از عقد استصناع در حقوق ایران برسید.

منظور از عقد استصناع چیست؟

منظور از عقد استصناع عقدی است که به سبب آن یکی از طرفین متعهد می‌شود تا در برابر دریافت یک مبلغ معین، اموال منقول یا نامنقول معینی را بسازد که این ساختن می‌تواند شامل تولید، تبدیل و تغییر باشد. از طرفی عقد استصناع شامل اموال مادی و غیر مادی است، یعنی شامل اختراع یا طرحی صنعتی هم می‌تواند باشد.

معرفی کتاب عقد استصناع در حقوق ایران

در این عقد سازنده با مشخصات مورد تقاضا، تعهد به تحویل اموال منقول یا غیر منقول، مادی و غیر مادی در دوره زمانی معینی به طرف دیگر خواهد کرد. به عبارت دیگر عقد استصناع مربوط به خرید و فروش(عقد بیع) در آینده می‌باشد. منظور این است که کالای مورد نظر در زمان عقد قرارداد وجود ندارد ولی سازنده یا فروشنده تعهد می‌نماید که آن را در موعد مقرر آماده سازد.

معرفی کتاب عقد استصناع در حقوق ایران از منظر فقه و حقوق

سفارش دادن و ساخت کالاهای دست ساز و پذیرفتن چنین سفارشاهایی از سوی سازنده در سابقه حقوق اسلامی تحت عنوانی به نام استصناع مورد بحث می‌باشد. صرفنظر از این علمای برخی فرق و مذاهب اسلامی در اعتبار و صحت این تاسیس حقوقی به صورت جدی تردید کرده‌اند. ماهیت حقوقی استصناع هم در میان فقهای اسلامی دارای توصیف واحدی نیست.

از نظر دیدگاه برخی توافق مستصنع و صانع مبنی بر ساخت کالا با طرح و مواد مشخص و معین و تحویل دادن آن به سفارش دهنده فاقد ماهیت عقدی بوده و وعد(مواعد) شناخته نمی‌شود. اما از منظر گروهی دیگر تراضی صورت گرفته دارای ماهیت عقدی است. در فرض پذیرش ماهیت قرارداد به استصناع هم میان بیع(بیع مال آینده) اجاره، جعاله و شبه اجاره بودن این قرارداد اتفاق نظراتی وجود دارد.

معرفی کتاب عقد استصناع در حقوق ایران

در معرفی کتاب عقد استصناع در حقوق ایران سولماز هادی همانطور که بیان شد، عقد استصناع به معنی معاهده یا عهدی است که برای ساخت مصنوعی یا کاری از آن استفاده می‌شود. در زمان‌های گذشته که نیاز بشر مانند امروز پیچیده نبود، عقد استصناع شامل ساخت ابزارهایی نظیر ظروف مسی، شمشیر، چکمه و… بود اما این روزها نیازهای بشر تغییر بسیار نموده است و عقد استصناع شامل ساخت تجهیزاتی نظیر هواپیما، قطعات رایانه‌ای و جنگی و… است.

عقد استصناع یکی از قراردادهای رایج در دنیای امروز ما انسان‌هاست که در فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی و همینطور معاملات مالی نقش بارزی دارد. در ادامه برای معرفی کتاب عقد استصناع در حقوق ایران می‌توان گفت که خوانند با مطالعه این کتاب با مقررات و قوانین عقد استصناع در حقوق ایران آشنا خواهد شد و از منظر و دیدگاه فقها نیز نسبت به این عقد آگاهی خواهد یافت.

بنابراین اگر به دنبال منبعی برای این هستید که با تعریف کلی عقد استصناع آشنا شوید و نسبت به ماهیت حقوقی و فقهی عقد استصناع، عقد استصناع و قراردادهای مشابه و شرایط، احکام و آثار عقد استصناع اطلاعات کاملی را کسب کنید ما در افکار مثبت به شما کتاب عقد استصناع در حقوق ایران سولماز هادی را پیشنهاد می‌کنیم.

در ادامه معرفی کتاب عقد استصناع در حقوق ایران می‌بینیم که نویسنده بیان داشته که انسان‎‌ها در طول زندگی خود به قرارداد نیازمند بودند و بنابراین قرارداد سفارش ساخت، همواره جایگاه خاصی در طول زنددگی بشریت داشته است. این قرارداد در فقه شیعه بررسی نشده است و فقهای اندکی درباره این قرارداد مطالبی را مطرح کرده‌اند.

کلام آخر

با آنچه در این مطلب برای معرفی کتاب عقد استصناع در حقوق ایران سولماز هادی بیان شد، به این نتیجه می‌رسیم که عقد استصناع یک قرارداد مهم است که همیشه در زندگی بشر بوده و فقط با پیشرفت بشریت در همه زمینه‎‌ها این قرارداد امروزه نسبت به تجهیزات پیشرفته‌تری منعقد می‌شود. با مطالعه این اثر سولماز هادی شما می‌توانید به اطلاعاتی درباره عقد استصناع از جنبه‌های فقه عام و فقه امامیه، فقه عمومی دست یابید و با مشکلات و چالش‌های این عقد بیشتر آشنایی پیدا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
جستجو کردن