نویسنده کتاب راهکارهای مبارزه با جرائم اداری و فساد اقتصادی در سازمانهای دولتی؛ علیرضا رضائی سیابیدی است که در این کتاب به بیان مسئله تحقیق، ضرورت و اهمیت تحقیق، معین و مشخص کردن فرضیات تحقیق پرداخته؛ که البته این فرضیات دارای دو قسمت اهم و اخص است. در این بلاگ قصد داریم به معرفی کتاب راهکارهای مبارزه با جرائم اداری و فساد اقتصادی در سازمانهای دولتی بپردازیم. لطفا تا انتهای این بلاگ همراه ما باشید.
معرفی کتاب راهکارهای مبارزه با جرائم اداری و فساد اقتصادی در سازمانهای دولتی
همانطور که میدانید فساد اداری و اقتصادی یکی از کهنهترین جراحت نظام اداری و در واقع یک بیماری مزمن است. فساد اداری عجایب و پدیدهای همزاد دولت و جامعه است، یعنی از شروع فعالیتهای انسان که شکل سازمان یافته به خود گرفتهاند، فساد اداری و اقتصادی در تعاملات داخلی و تعاملات محیط سازمان نمایان شد. واجب است که با عاملین این فسادهای اداری و همچنین راهکارهای مبارزه با فساد را ریشه کن کرده تا جامعهای سالم، به دور از ناهنجارهای اجتماعی داشته باشیم.
هدف اصلی این کتاب به شما، شناخت بیشتر و بررسی راهکارهای مبارزه در مقابل فسادهای اداری در سازمانهای دولتی است. روشهای این تحقیقات با توجه به هدف از تحقیقات کاربردی و همچنین توجه به مدل گردآوریها از نوع توصیفی همبستگی میباشد، که برای گردآوری دادهها از مطالعات کتابخانه و پرسشهای استاندارد استفاده شده است. این پرسش نامه دارای 26 سوال است و مطالعات بر روی 130 نفر از کارکنان و همکاران ادارهی امور دارایی و اقتصاد انجام شده است. بهتر است بدانید که تحلیلات این دادهها با نرم افزار SPSS و آزمون تی انجام میشود. نتیجهی حاصل از این آزمون فرضیههای تحقیق: گسترش و حمایت از رسانههای گروهی، توسعه و تقویت نهادهای نظارتی، کم کردن از حجم قوانین، شفاف سازی و ساده کردن قوانین و متغیرهای بهرهگیری از سیستمهای متناسب تشویق و همچنین تنبیه کارکنان در کاهش و کم شدن فساد اداری تاثیر گذار بوده است.
در قسمتی از کتاب راهکارهای مبارزه با جرائم اداری و فساد اقتصادی در سازمانهای دولتی به مطالب زیر اشاره شده است:
از آنجایی که به کارگیری نظامهای بودجه بندی و حسابرسیهای منسجم و کارآمد با قابلیت دستیابی دائم برای بازرسان داخل سازمانی و برون سازمانی، امری مهم و کلیدی است؛ که یکی از این امرهای مهم برای شفافیت بیشتر و مسئولیت پذیری و پاسخگویی به شمار میرود. در نظامهای منسجم و هماهنگ، بایستی تمامی کلیهی قسمتهای بودجههای شهری، نقل و انتقالات مالی و اداری خارج از بودجهها در سطوح عملیاتی و غیرعملیاتی توجه داشت و تحت پوشش قرار داد؛ همچنین در چارچوب سیاستهای عمومی بایستی در جهت به حداقل رساندن تفاوتهای بین بودجه مصوب پارلمان و بودجههای اجرایی طراحی شده که البته ساز و کارهای تنبیهی نیز بایستی برای تجاوز از نرخهایی که از پیش تعیین شده به اجرا در بیایند.
از طرفی تمامی هزینههای خارج از بودجه و در نظر نگرفتن و نادیده گرفتن قوانین بودجه باید از طریق گزارشات دورهای در جهت امور مالی برخورد و تذکر داده شوند. از جهتی در سطوح ملی، کاهش گزینههای تصمیمگیری مجاز در سیستم احتمالی قواعد بودجه بندی، حکومتها بایستی مبادرت به تقویت ضمانت اجرایی قانونهای مدیریتی نهادهای داخلی کنند. ضروری است که ملاکهای یکپارچهای برای صلاحیت و اختیار تصمیمگیری در تخصص منابع بودجه در سطح ملی و محلی و برای تصمیمگیریهای مدیریت منابع انسانی معین شوند.
در سطحهای محلی و منطقهای، مقدار دلخواهانه اعتبارات مشارکتی و عمدتا واگذاری این اعتبارات به دست حکومت مرکزی به واحدهای محلی بدون هیچ معیار معلوم، که معمولا با عملکرد مبتنی بر حامی پرور همراه است و سطوح محلی را تغذیه میکند. علاوه بر آن شهرداران را قادر به این عمل میسازد، که فقدان فرآیندهای استاندارد در مدیریت بودجه بندیهای شهری به تصویب بودجه اقدام کنند. مخفی کاریها و عملکردهای غیرقابل توجیه که بیشتر ناشی از فقدان قواعد راهنما در معین کردن بودجه باشد و به بیشترین انحرافات در امر بودجه منجر میشود.
سخن پایانی
در این بلاگ به بررسی و معرفی کتاب راهکارهای مبارزه با جرائم اداری و فساد اقتصادی در سازمانهای دولتی پرداختیم. در این کتاب به بیان مسئلهی تحقیق، اهمیت و ضرورت و حتی مشخص کردن فرضیات نیز آگاه شدیم. از شما تشکر میکنیم که تا انتهای این مطلب همراه ما بودید. شما عزیزان میتوانید کتابهای مورد نظر خود را از همین سایت (افکار مثبت) به راحتی تهیه و دانلود نمایید.