پـشـتـیـبانی تلفنی

09150057349

معرفی کتاب بررسی فقهی و حقوق عدم نفع

معرفی کتاب بررسی فقهی و حقوق عدم نفع

کتاب بررسی فقهی و حقوق عدم نفع اثری از نوشین اکبری دوبرجی است. در این کتاب به اختلافات موجود درباره خسارات ناشی از عدم نفع می‌پردازد و به جست‌وجوی این موضوع می‌پردازد که از لحظ حقوقی قابل جبران است یا خیر. اختلافات زیادی بین فقها و حقوق‌دانان وجود دارد که در این کتاب به این موضوع نیز پرداخته می‌شود. در این مقاله قرار است به معرفی کتاب بررسی فقهی و حقوق عدم نفع بپردازیم.

درباره‌ی کتاب بررسی فقهی و حقوق عدم نفع

نوشین اکبری دوبرجی در کتاب بررسی فقهی و حقوقی عدم نفع می‌گوید، با وجود اختلافاتی که بین حقوق‌دانان و فقها از یک سو و بحث در مورد قوانین سابق و از سوی دیگر، چالش‌های مهم و جدی در خصوص خسارات ناشی از عدم نفع را مطرح می‌سازد. برخی از فقها به این موضوع معتقدند که جبران خسارت ناشی از عدم النفع هستند و از سمت دیگری این خسارات را قابل جبران نمی‌دانند. در میان حقوق‌دانان معاصر کمتر از این اختلافات مشهود است اما اکثرا در خصوص عدم النفع محتمل یا محقق اختلاف نظر دارند. در حقوق اسلام و در کنار فقهای عظام، ضرر، مفهومی عرفی دارد و امری موضوعی است و جنبه فقاهتی ندارد. حتی اشخاصی که خود، مخالف عدم النفع بوده‌اند نیز ارجاع به عرف را در این مورد ضروری دانسته‌اند. سیره عقلاء موید این است که هر زمان کسی منفعت مسلمی را از بین ببرد، باید آن را جبران نماید. آنچه بیشترین توجه را به خود جلب نموده تعارض دو قانون آیین دادرسی کیفری و مدنی است. در مسئله‌ای مانند عدم النفع قانون آیین دادرسی کیفری عدم النفع منافع ممکن الحصول را قابل مطالبه می‌دانسته و در شرایطی که قانون آیین دادرسی مدنی عدم‌النفع را ضمان آور نمی‌داند. در بیان جمع بین این دو قانون باید توجه داشت، منظور ما از منافع ممکن الحصول منافع احتمالی نیست و بایستی با کمک گرفتن از متن ماده گفت که منافع ممکن الحصول همان منافع قطعی الحصول هستند که در اثر ارتکاب جرم، مجنی علیه از آن محروم شده است. بنابراین ممکن است که در معنای وسیع آن به کار نرفته و اراده قانون گذار را از قرائنی چون محروم و متضرر می‌توان استنباط نمود که منفعت مسلم مورد نظر بوده است.

خواندن کتاب بررسی فقهی و حقوق عدم نفع برای چه دسته از افرادی پیشنهاد می‌شود؟

در خصوص معرفی کتاب بررسی فقهی و حقوق عدم نفع به قلم نوشین اکبری دوبرجی، برای آن دسته از افرادی که علاقه زیادی به گسترش اطلاعات عمومی در زمینه حقوقی هستند و آن افرادی که رشته دانشگاهی آن‌ها علوم سیاسی و حقوق است و کسانی که داوطلب شرکت در آزمون‌های حقوقی هستند، پیشنهاد می‌شود.

بخش‌هایی از کتاب فقهی و حقوقی عدم نفع

در خصوص معرفی کتاب بررسی فقهی و حقوق عدم نفع باید گفت که از دیگر شرایط مطالبه خسارت عدم النفع همانگونه که در ماده 9 قانون آیین دادرسی کیفری آمده است که این موضوع ارتکاب جرم می‌باشد چرا که اثر عمل نامشروع مجرم دو اثر جزایی و حقوقی به وجود می‌آورد. در اثر حقوقی است که فرد مجرم کلیه خساراتی را که به وسیله فعل مجرمانه وی بر فرد مجنی علیه وارد شده است را باید جبران نماید، خواه این خسارت ناشی از نقض یا تلف بر اموال می‎باشد یا به واسطه فوت منافع محقق‌الاحصولی که در صورت عدم وقوع عمل مجرمانه جرم، مجنی علیه می‌توانست تحصیل نماید. همان‌گونه که در ماده 9 قانون آیین دادرسی کیفری خسارت‌های قابل مطالبه در بند 3 آن را منافعی می‌داند که در اثر ارتکاب جرم مدعی خصوصی از آن محروم شده است. بنابراین کسی که با مجروح کردن و آسیب رساندن به دیگری مرتکب شده است، علاوه بر جبران خسارت مادی که شامل پرداخت مخارج درمان و… می‌باشد.

سخن پایانی

کتاب بررسی فقهی و حقوق عدم نفع به قلم نوشین اکبری دوبرجی، درباره اختلاف‌ها و درگیری‌های موجود در خصوص خسارات ناشی از عدم نفع می‌پردازد و به دنبال این است که آیا موضوع گفته شده به لحاظ حقوقی قابل بحث و جبران هست یا نه. در این مقاله به معرفی کتاب بررسی فقهی و حقوق عدم نفع پرداخته شده است. هم اکنون علاقه مندان می‌توانند برای دانلود این کتاب از همین صفحه اقدام کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
جستجو کردن