هر انسانی در مسیری که طی میکند، تجربیات شخصی خود را دارد و شما نیز تحت تاثیر تجربیات افراد اطرافتان قرار خواهید گرفت. دوستان، معلمان و خانواده شما همگی روی شما تأثیر میگذارند و ممکن است شما تجربیات مشترکی با آن داشته باشید. با این حال، وقتی مطالعه میکنید، میتوانید در مورد تجربیات فردی با تجربه زندگی کاملاً متفاوت با زندگی خودتان یاد بگیرید، که در نهایت این تجربیات دانش شما را از دنیای محدودی که آن را زندگی میکنید، فراتر میبرد و شما میتوانید بیاموزید که زندگی در جهانی دیگر، یا در دوره ای متفاوت، یا در طبقه اجتماعی متفاوت چگونه است. قومیت، جنسیت و فرهنگهای دیگر را تجربه کنید که در نهایت همه اینها به شما کمک می کند تا با دیگران همدردی کنید و از جهانها آگاهی یابید. در ادامه به بررسی دقیق تر تأثیر کتاب بر شخصیت انسان میپردازیم.
تاثیر کتاب بر مهارت های همدلی
تحقیقات نشان میدهد که ممکن است بعد از خواندن داستانهای تخیلی با دیگران همدل تر باشید. به عبارت ساده، خواندن داستان میتواند به ما کمک کند تا چیزها را از دیدگاه شخص دیگری درک کنیم. ما می توانیم به معنای واقعی کلمه افکار آنها را بخوانیم و فرآیندهای تفکرشان را درک کنیم. ما همچنین از داشتن دیدگاه خارجی نسبت به وضعیت آنها سود می بریم و زمینه ای را که در آن اتفاقات رخ می دهد را درک می کنیم. به این دلایل، داشتن یک کتاب در حال حرکت میتواند درک دیگران را برای خواننده آسانتر کند. بنابراین، ما می توانیم بر سر تأثیر کتاب بر شخصیت انسان توافق کنیم. طبق تحقیقات انجام شده افرادی که اغلب داستان میخوانند، شناخت اجتماعی بهتری دارند و این بدان معناست که آنها راحتتر میتوانند، بفهمند که دیگران چه فکری میکنند و چه احساسی دارند.
تاثیر کتاب بر شخصیت انسان در زندگی
کتاب خواندن علاوه بر تقویت مهارتهای اجتماعی در ابعاد دیگر نیز به انسان کمک میکند و میتواند تأثیر زیادی بر روی زندگی ما داشته باشد، اینکه میخواهیم با زندگیمان چه کنیم و چه فرصتهایی ممکن است پیش رویمان قرار بگیرد. پژوهشی درباره گروهی از طراحان آمریکایی و کتابهای کودکان انجام شده است که اشاره میکند: کتابهایی که در دوران کودکی با آنها رو به رو میشویم، چه درباره یک روز برفی، یک اتاق سبز بزرگ، یا جزیرهای از چیزهای وحشی باشند، بر روی اینکه ما چه کسی هستیم و چگونه جهان را میبینیم تأثیر میگذارند. به عبارتی نوع جهان بینی نیز جزو تأثیر کتاب بر روی شخصیت انسان است. برای مثال کتابهای متنوعی که طراحان در دوران کودکی میخواندند، به شکلدهی ایده آنها از خانه کمک میکند و بر دیدگاه آنها درباره زیباییشناسی و رنگها تأثیر میگذارد.
تأثیر کتاب بر شخصیت انسان به لحاظ تأثیر عاطفی
کتابها نه تنها میتوانند از نظر تخیل و نگاه ما به جهان الهام بخش ما باشند، بلکه میتوانند از نظر احساسی نیز بر ما تأثیر بگذارند. خیلی ساده، تجارب عاطفی سه جزء دارند. اول، تجربیات ذهنی. هر تجربه ای که باشد، احساساتی که یک فرد احساس می کند برای او خاص خواهد بود و ممکن است با آنچه ممکن است شخص دیگری احساس کند متفاوت باشد. ممکن است یک نفر نسبت به یک رویداد خاص احساس خشم کند، در حالی که دیگری ممکن است از غم و اندوه بترسد. دوم، پاسخ های فیزیولوژیکی. مثلا قلب ما از ترس تندتر می زند. سوم، پاسخ های رفتاری. بیان احساسات، برای مثال لبخند زدن یا اخم کردن یا آه کشیدن.
سخن پایانی
همه ما کتاب هایی را مطالعه کردهایم که برای ما طنین شخصی دارند، کتاب هایی که ضربان قلب ما را تندتر کرده اند، ما را به خنده یا گریه وادار کرده اند. خواندن بر احساس ما، احساس ما نسبت به دنیای اطرافمان و اینکه چگونه می خواهیم در آن باشیم تأثیر می گذارد. میتواند نحوه رفتار و رفتار ما را شکل دهد. خواندن میتواند به چیزهای بزرگ منجر شود و احساساتی که از طریق خواندن احساس می کنیم ممکن است ما را تشویق کنند که دست به اقدامی بزنیم، تغییری ایجاد کنیم، و دنیا را تغییر دهیم. یک کتاب ممکن است به ما انگیزه دهد که مانند یک شخصیت شجاع باشیم و برای دفاع از آنچه به آن اعتقاد داریم، مبارزه کنیم. با توجه به موارد اشاره شده نمیتوان تأثیر کتاب بر شخصیت انسان را کتمان کرد یا آن را کم اهمیت شمرد.