نویسنده کتاب همخونه، مریم ریاحی است. این رمان از معروفترین اثر این نویسنده به شمار میرود. داستان در مورد دختری به نام یلدا میباشد که پدر و مادرش را از دست داده و بعد از فوت والدینش در منزل دوست صمیمی پدرش، بزرگ میشود و زندگی میکند. در این مقاله قصد داریم به کتاب همخونه بپردازیم، رمان همخونه را از نظر دستهبندی میتوان در دسته کتاب یا رمانهای عاشقانه دانست. لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
درباره کتاب همخونه
این کتاب روایتی است از ازدواج توافقی و اجباری دختری جوان که نامش یلدا است. یلدا از شخصیتهای اصلی داستان میباشد که دختری ساده، خوش قلب، زیبارو و دل پاک است که به علت از دست دادن پدر و مادرش توسط حاج رضا (دوست صمیمی پدرش) بزرگ میشود و ادامه زندگی خود را با این خانواده تشکیل میدهد. اغلب فرزندان حاج رضا در خارج از کشور زندگی میکنند و فقط فرزند کوچکش به نام شهاب در کنار او زندگی میکند. از زمانی که یلدا در کنار حاج رضا به زندگی خود ادامه داد، اعتقاداتش بسیار محکمتر شد و فکر عاشقی را از سرش بیرون کشید. اما گاهی از اوقات زندگی بدون عشق برایش سخت و دشوار میشود به خصوص اوقاتی که سر کلاس ادبیات از استاد مورد علاقهاش میشنید که عشق موتور است و بدون عشق نمیتوان زندگی کرد و خوشحال بود. در واقع او پر از احساس، مهربان، خوش برخورد بود اما عاشق نبود! بنابراین سعی میکرد جای خالی عشق را با داشنگاه، درس و دوستان خوبش پر کند. اما حاج رضا همیشه میگفت: عشق خودش خواهد آمد، نمیتوان از آن فرار کرد. عشق خودش آهسته به آهسته میآید و در گوشهای از قلب مهربان تو آرام و بیصدا مینشید و تو اصلا متوجهاش نخواهی بود و بعد ذره ذره نیز قلبت را پر میکند و مانند ساقه (مهر گیاه) تمام جانت را فرا میگیرد و ریشه میدواند، به گونهای که دیگر بدون آن نخواهی نفس کشید. در ادامه داستان متوجه دلخوری و نارضایتی شدید شهاب (پسر کوچک حاج رضا) میشویم. شهاب نیز جدا از پدر خود زندگی میکند و به فکر مهاجرت افتاده است و قصد دارد برود و پدر خود را تنها بگذارد. حاج رضا که نمیخواهد تنها پسر کوچک او مهاجرت کند و دنبال راه چاره میگردد و راه چاره را در کنار خود پیدا میکند.
حاج رضا با شرطهای خاصی از یلدا درخواست مینماید که با شهاب، برای مدت 6 ماه ازدواج کند. البته این ازدواج به طور کامل به صورت قرار دادی میباشد و تنها قرار است که این دو همانند دو همخونه در یک خانه زندگی کنند. درواقع هدف او از این ماجرا و وصلت این است که پسر خود را به زندگی بکشان و مانع از مهاجرت او شود. هر چند که حاج رضا فردی دنیا دیده میباشد و گمان میکند که این دو برای هم مناسب هستند. همچنین شهاب و یلدا اصلا یکدیگر را ملاقات نکردهاند و قرار است به زودی با هم ازدواج کنند. اما این تازه آغاز ماجرا میباشد و اتفاقات بسیاری در راه است. شهاب در این داستان شخصیتی مغرور، عصبی و کمی بداخلاق است که در حال بسیار زیبا، جذاب و خوش تیپ میباشد. البته در توصیف کتاب همخونه بایستی اینطور گفت که این کتاب در تلاش است تا نمونه از ازدواجهای توافقی و اجباری را به تصویر بکشد. ازدواجی که در آغاز براساس خواست دو طرف نیست، اما در طول گذر زمان و با اتفاقاتی که میافتد ماجرا کاملا تغییر میکند.
مریم ریاحی؛ نویسنده کتاب همخونه
مریح ریاحی متولد 1352 در استان تهران میباشد که تحصیلات کارشناسی ارشد ادبیات فارسی دارد. این نویسنده خوش ذوق آثار بسیار زیادی در اختیار خوانندگان و مردم قرار داده است. همچنین او در ارتباط با رمان همخونه این گونه عنوان میکند که این کتاب تلفیقی از تخیل، احساسات و واقعیات زندگی خودش بوده و علاقه زیادی به آن دارد. از دیگر آثار این نویسنده میتوان به کتابهای مرجان، بیستاره، بوی دلتنگی، کسی میآید، مثل پر و … اشاره نمود.
سخن پایانی
بهتر است بدانید که سبک کلی این نویسنده در ژانر عاشقانه است. برای دریافت کتاب همخونه میتوانید از طریق همین سایت اقدام کنید، از شما تشکر میکنیم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید.