در این مقاله قصد داریم به بررسی رمان 1984 اثر جورج اورول بپردازیم. آقای اورول در فضای این کتاب جامعهی تحت فرمان یک حکومت استبدادی را نشان میدهد. جورج اورول در کتاب 1984 در حقیقت جهت اخطار به غرب درباره گسترش کمونیسم نوشت.
رمان 1984
حکایت کتاب 1984 در مورد زندگی وینستون است. وینستون اسمیت، کارمند سازمانی حکومتی تک حزبی و توتالیتر در شهر لندن میباشد.
حکومتی که همه جا صحبت از برابری و برادری میکند ولی ذاتش به شدت طبقاتی بوده و تمام زندگی مردم را زیر نظر دارد.
هیچکس هیچ جا تنها نیست، همه حرکات و رفتار مردم ثبت و ضبط شده و حتی حق عاشق شدن و ازدواج ندارند مگر برای تولید مثل. حق تفکر و مطالعه ندارند مگر آنچه حزب بگوید، حق تشکیل مجالس دوستانه ندارند، مگر این که در آن سخن از حکوت باشد.
با بررسی رمان 1984 میخوانیم که فضایی پر ازخفقان، وحشت و همراه با حس تنفر از وضعیت سرد و ترسناک جامعه در این رمان در جریان است. انسان بودن در جامعهای که اورول توصیف میکند، جرم است و داشتن عواطف انسانی گناه به حساب میآید.
بخشی از کتاب
در راس حکومت استبدادی، فردی قرار دارد که مردم جز اسمی از او نشنیدهاند ولی همانطور که خدا را ستایش میکردند، او را نیز میپرستند.
وزارتخانهها و سازمانهای این کشور هم عجیباند و تمامشان کاری را انجام میدهند که مخالف نام و وظیفهشان است.
در بین این جامعه عجیب، وینستون اسمیت 36 ساله به طور مخفیانه برای خودش یک دفترچه یادداشت دارد.
وینستون در دفترچهاش افکار آزادیخواهانهاش را مینویسد و دست به کارهای ممنوعه نظیر عشق، تفکر، قرارهای مخفیانه و مبارزه نیز میزند.
داستان رمان 1984، در سال 1984 و در شهر لندن اتفاق میافتد ولی جورج اورول 35 سال پیش از آن و در سال 1949 آن را نگاشته است.
درست هنگامی که جنگ جهانی دوم به تازگی پایان یافته بود و دنیا خطر تسلیم شدن در برابر حکومتی ستمگر و دیکتاتوری را به خوبی احساس میکرد.
درباره رمان 1984
درست است که با بررسی رمان 1984 میفهمیم که این یک کتاب تخیلی به شمار میآید و شاید حکومتهای بسیاری مثل حکومت اوشینیا در دنیای حقیقی وجود نداشته باشند.
ولی هنوز هم مسئله امنیت و حریم خصوصی یکی از دغدغههای مهم انسان است. اگر دولتها مسئله صلح و حریم خصوصی را رعایت نکنند.
همچنین با استفاده از قدرت کنترل مواردی نظیر اپلیکیشنهای موبایل را در دست بگیرند که احتمال دارد موبایل شخصی هر فردی را هک کنند.
بدین ترتیب پس از هک کردن، آن را تبدیل به یک دستگاه تلسکرین نمایند. تلسکرین دستگاه جاسوسی حزب در رمان 1984 است.
این دستگاه در تمام خانهها نصب شده و قادر است صدا و تصویر شما را در 24 ساعت شبانهروز ارسال نماید.
در قسمتی از کتاب میخوانیم
وزارت حقیقت یا همان میتی مترو در زبان نوین به طرز شگفتانگیزی در بین چشمانداز، خودنمایی میکرد.
از جایی که وینستون ایستاده بود، ساختمان بزرگ هرمی شکلی به رنگ سفید مشاهده میشد که سه شعار حزب را که به نحوی موزون بر نمای سفید ساختمان نوشته بودند:
- جنگ، صلح است.
- آزادی، بردگی است.
- جهل، توانایی است.
آن طور که میگفتند وزارت حقیقت دارای سه هزار اتاق در بالای طبقه همکف و همین تعداد اتاق در زیر زمین بود.
در کل شهر لندن ، فقط سه ساختمان دیگر با این شکل و اندازه وجود داشت که این چهار ساختمان کلیه عمارتهای اطراف را تحتالشعاع قرار داده بودند.
که از اینجا وینستون نوشتن خاطرات روزانه خود را شروع کرد.
معرفی نویسنده رمان 1984
برای بررسی رمان 1984 خوب است با نویسنده این کتاب نیز آشنا شویم. اریک آرتور بلر با نام مستعار جورج اورول، داستاننویس، روزنامه نگار، منتقد ادبی و شاعر انگلیسی نیز بود.
او با نوشتن رمان 1984 به وضعیت حکومتهای دیکتاتوری پرداخته و آقای اورول مدتی به عنوان پلیس سلطنتی هند در برمه فعالیت میکرد.
ولی زندگی در هند و انگلیس موجب شد تا با فقر آشنا گردد و این آشنایی نگرشی تازه به او و کارهایش بخشید.
رمان 1984 برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعه رمان 1984 را به همه علاقهمندان رمانهای خارجی پیشنهاد میکنیم.
سخن پایانی
اگر قصد خرید و بررسی رمان 1984 را دارید، به وبسایت افکار مثبت مراجعه نمایید و بر روی لینک مربوطه کلیک کرده و آن را با مناسبترین قیمت خریداری فرمایید.