پـشـتـیـبانی تلفنی

09373494918

سفرنامه‌های محبوب خواندنی ایرانی

سفرنامه‌های محبوب خواندنی

در دورانی که تنوع در همه چیز حرف اول را می‌زند، انتخاب مقصد برای سفر کاری چندان راحت نیست. خواندن سفرنامه‌های محبوب خواندنی علاوه بر این ‌که اطلاعات خوب و دقیقی را از جانب نویسنده بیان می‌دارد، باعث می‌شود تا با زندگی روزمره مردم آن نواحی نیز بیشتر آشنا شد.

اهمیت خواندن سفرنامه‌

اطلاعات مرسومی را از سفرنامه‌ها می‌توان انتظار داشت که در یک گشت و گذار ساده در وب و یا عکس‌های زینتی و تجلاتی در صفحات مجازی، نمی‌توان تمام واقعیت موجود در آن منطقه را به نمایش گذاشت. جدای از این، خواندن سفرنامه‌های محبوب خواندنی کمک می‌کند تا با فرهنگ مردم آن نواحی، فرهنگ غذایی، آب و هوا و اقلیم، ویژگی‌های شخصیتی مشترک، جاذبه‌های گردشگری آن ناحیه و … بیشتر آشنا شویم و می‌تواند اطلاعات مفیدی در اختیارمان قرار دهد. دانستن این موارد علاوه بر اینکه لذت روایت یک مکان جدید را برایمان تداعی می‌کند، حس کنجکاوی خواننده را نیز برطرف می‌سازد.

سفرنامه‌های محبوب خواندنی

چند تا از معروف‌ترین سفرنامه‌های محبوب خواندنی

سفرنامه برادران امیدوار نوشته عیسی امیدوار و عبدلله امیدوار: برادران امیدوار را می‌توان اولین جهانگردان پژوهشگر ایرانی به حساب آورد که در طی ده سال، به طور حرفه‌ای به سفر در دور دنیا پرداختند و کتابی را با همین عنوان به چاپ رساندند. سفر آن ها در دهه 30 و 40 هجری شمسی به طول انجامید. آن‌ها شروع سفر خود را با موتور سیکلت از کشور همسایه، افغانستان، آغاز کردند. انتخاب موتور سیکلت به این خاطر بود که به آن‌ها اجازه عبور و مرور سریع و راحت از مناطق صعب‌العبور را فراهم می‌ساخت. آن‌ها پس از افغانستان، به هندوستان و جنوب شرق آسیا سفر کردند. بعد از آن به اقیانوسیه، و به سفر در آمریکای شمالی و جنوبی و بعد از آن به گشت و گذار در دور اروپا پرداختند. تا اینجای سفر حدود هفت سال سپری شده است و با شهرتی و اعتباری که کسب کرده‌اند فاز دوم سفر خود را یعنی سفر به قاره آفریقا شروع می‌کنند. در این سفر، وسیله نقلیه آن‌ها از موتور سیکلت به ون تغییر کرد و سفرشان از مرزهای کویت شروع شد، سپس عربستان سعودی و در نهایت وارد آفریقا شدند.

سفرنامه‌های منصور ضابطیان: از سفرنامه‌های محبوب خواندنی این چند سال اخیر، باید به آثار منصور ضابطیان اشاره داشت. او سفرنامه‌های مارک و پلو، مارک دو پلو، برگ اضافی، سباستین، چای نعنا، سه رنگ و … را نوشته است که در هر کتاب به بررسی فرهنگ مردم یک کشور به‌خصوص می‌پردازو. او در انتخاب عناوبن کتاب نیز ابتکار عمل به خرج داده و از عناصر شاخص آن کشور به‌خصوص در نامگذاری کتاب‌هایش استفاده برده است.

 او سفرنامه‌های خود را برخلاف سفرنامه‌های رایج، به بررسی اطلاعات مرسوم از آن شهر و کشور مورد نظر نمی‌پردازد و یک سری از موضوعات مرسوم را از قبل، دانسته فرض می‌کند. او به عنوان یک گردشگر، با بیان شیوایی که دارد، خواننده را می‌دارد تا کتاب‌های چند صد صفحه‌ای را در عرض تنها چند ساعت تمام کند و سراغ کتاب بعدی او برود.

روزنامه سفر میمنت‌اثر ایالات متفرقه امریغ اثر احمد شاملو: این کتاب را احمد شاملو، شاعر و نویسنده معاصر، نوشته استو او در این کتاب از سفرش به دعوت «مرکز پژوهش و تحلیل مسائل ایران سیرا» واقع در ایالات متحد آمریکا می‌گوید و اتفاقات و حوادث را به نثری آغشته به طنز روایت می‌کند. البته او خودش این کتاب را یک سفر نامهه شخصی نمی‌داند و بیشتر به جنبه داستان گونه آن تاکید دارد. او در این خصوص می‌گوید: «البته این یک سفرنامه شخصی نیست، بلکه از زبان یک پادشاه فرضی، احتمالاً از طایفه منحوس قاجاریه روایت می‌شود.»

سخن پایانی

در این مقاله از سایت از اهمیت خواندن سفرنامه‌های محبوب خواندنی گفتیم و در ادامه به معرفی سه تا از برترین کتاب‌های سفرنامه ایرانی پرداختیم. از کتاب برادران امیدوار که اولین و از مشهورترین جهانگردان ایرانی هستند، شروع کردیم و در ادامه به سفرنامه‌های منصور ضابطیان رسیدیم. در نهایت هم یک سفرنامه از شاعر محبوب معاصر را معرفی کردیم. امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید و خواندن سفرنامه را به عادات کتاب‌خوانی خود اضافه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
Search