در این مقاله قصد داریم به معرفی کتاب مادر خوب مادر بد بپردازیم. فرزندپروری وظیفهای لذتبخش، سخت و چالشبرانگیز است. کتاب مادر خوب و مادر بد در مورد احساسات مادران صحبت میکند و بخشی از احساساتی که خیلی از مادران از وجود آنها آگاه نیستند را معرفی مینماید.
مطالعات روانشناسی میگویند که آگاه شدن به احساسات، زمینه کنترل و مدیریت آنها را بیشتر فراهم میکند. بدین ترتیب مطالعه این کتاب امکان آگاه شدن به برخی از احساسات ناشناخته مادرانه را برای مخاطب فراهم مینماید. این کتاب نوشته دکتر نهاله مشتاق روانشناس بالینی است.
معرفی کتاب مادر خوب مادر بد
کتاب مادر خوب مادر بد در ارتباط با فرزندپروری بوده و والدین را از خیلی مسائل آگاه میسازد. محتوای این مجموعه براساس سالها تحقیق و پژوهش گردآوری شده است. مخاطبان این کتاب به دلیل بیان ساده کتاب مادر خوب مادر بد میتوانند به راحتی با آن ارتباط برقرار کرده و از توصیههای آن بهرهمند شوند.
در معرفی کتاب مادر خوب مادر بد باید بگوییم که این کتاب به احساسات متناقضی که در روابط مادر و فرزند وجود دارد پرداخته و پرده از خیلی مسائل احساسی که در مادران شکل میگیرد و از وجود آن بیخبرند، برمیدارد.
خلاصه کتاب مادر خوب مادر بد
به طور کلی مادر فردی است که از روز به دنیا آمدن کودک با وی در ارتباط بوده و وظیفه مراقبت از کودک خود را بر عهده دارد. مادر زنده ماندن نوزاد را تضمین میکند و همین موضوع هم باعث ایجاد رابطه تنگاتنگ بین این دو فرد میشود. رابطه موجب میشود تا نوزاد در نهایت تبدیل به یک انسان سالم و اجتماعی گردد. در زندگی هر فردی نقش مادر میتواند تاثیر زیادی روی فرد گذاشته و موجب خیلی از تصمیمات او شود. درنتیجه مادرها باید نقش خود را به درستی ایفا نمایند.
معرفی نویسنده کتاب مادر خوب مادر بد
نهاله مشتاق روانشناس بالینی و همینطور روانکاو در تهران است. او یکی از بنیانگذاران و مدیر موسسه خدمات روانشناختی همآوا تهران نیز میباشد. دکتر مشتاق فارغالتحصیل دانشگاه علوم پزشکی ایران است. وی مدرک روانکاوی خود را از انستیتوی روانکاوی شیکاگو دریافت کرده است. همچنین دکتر مشتاق یکی از سردبیران مجلهی گفتمان روانکاوی نیز میباشد.
دکتر نهاله مشتاق عضو انجمن روانکاوی آمریکا بوده و تخصص او رواندرمانی تحلیلی بزرگسالان است. همچنین در موسسه همآوا به ارائه دروسی مانند نظریههای روانکاوی، آسیبشناسی و … مشغول است.
عناوین؛ معرفی کتاب مادر خوب مادر بد
- مقدمه
- چرا مطالعه این کتاب برای من مفید است؟
- سخن اول: عواطف مادر
- مادر کامل
- عشق و نفرت باهم
- گاهی احساس میکنم میخواهم فرزندم را بکشم!
- مادر و مدیریت احساسات منفی
- مادر و خواستههایش
- مادر غافل
- کودک شدن مادر
- کودک شدن مادر و اثر آن بر روی فرزند
- نیازهای برآورده نشده مادر
- مادر درونی
- جدا شدن مادر و فرزند
- کودک تصوری-کودک واقعی
- قدرت مادر
- نقش پدر چیست؟
- گروه مادران
- سخن آخر
مادر خوب مادر بد
مادران در رشد روان دارای جایگاه ویژهای میباشند، زیرا این افراد در سالهای اولیه تحت تاثیر احساسات شدیدی قرار دارند. در کل مادر بودن از طریق بر عهده گرفتن کارکرد مادرانه تعریف میشود. در مواردی نیز ممکن است شخص دیگری برای کودک وظیفه مادری را بر عهده گیرد.
در هر صورت مطالعه کتاب مادر خوب مادر بد زمینه شناسایی احساسات متناقض را برای فرد فراهم میکند. این کتاب از عواملی که باعث تشدید احساسات میشوند نیز اطلاعات خوبی را در اختیار مادران قرار میدهد.
در صورتی که مادر نسبت به نیازهای کودک خود غفلت نماید، مشکلات ابعاد دیگری پیدا خوهند کرد. والدین وظیفه دارند تا تمامی نیازهای کودک خود را مانند تغذیه و پوشاک، مسائل عاطفی و حمایتهای دیگر را فراهم کنند.
روابط مادر میتواند اثر مستقیمی بر روی کودک بگذارد. بنابراین مادر موظف است تا در هر شرایطی حامی فرزند خود باشد و از او مراقبت نماید.
کلام آخر
در این نوشته به معرفی کتاب مادر خوب مادر بد پرداختیم. برای دانلود این کتاب از وبسایت افکار مثبت میتوانید بر روی لینک مربوطه کلیک کرده و از توصیههای آن بهرهمند گردید.