الیف شافاک از نویسندههای مشهور ترک _ بریتانیایی میباشد که در ایران با کتاب ملت عشق شناخته شده است. وی بیشتر از 15 اثر داستانی و همینطور غیرداستانی منتشر کرده است. شافاک در ترکیه جایگایی پس از اورهان پاموک، نویسندهی برندهی جایزهی ادبی نوبل را دارد. در تمامی آثار این نویسنده تاثیر زندگی در کلان شهرهای مختلف به خصوص ترکیه را مشاهده مینمایید. شهر استانبول از نظر این نویسنده مانند پیرزنی است که دارای قلبی جوان میباشد و تشنهی داستانهای جدید است.
زندگینامه الیف شافاک
الیف شافاک متولد سال 1971 در استراسبورگ فرانسه میباشد. پدر و مادر او در دوران کودکی وی از یکدیگر جدا شدند و الیف در زمان کودکی به همراه مادرش به آنکارا رفت.
او در ترکیه به همراه مادر و مادربزرگش زندگی میکرد. مادر الیف یک دیپلمات بوده و همین موضوع سبب شد تا به همراه فرزندش به سفرهای زیادی برود. بطوری که نوجوانی الیف شافاک در اسپانیا، اردن و همچنین آلمان سپری شد.
این نویسنده در دانشگاه فنی آنکارا در رشتهی روابط بینالملل به تحصیل پرداخت و کارشناسی ارشدش را در رشتهی مطالعات زنان گرفت. وی رشتهی علوم سیاسی را برای دکتری انتخاب کرد.
از دوران دانشجویی الیف شافاک به نوشتن داستان پرداخت و آنها را منتشر کرد. او از تجربهی سفرهای زیاد و بازدید از سنتهای مختلف راضی بوده و معتقد است که مجموع این تجربیات به او در زمینهی خلق آثاری موفق کمک نموده است.
البته برخی از آثار وی نیز برای دولت ترکیه ناخوشایند بود و همین موضوع سبب شد تا پای او به دادگاه کشیده شود.
کتاب حرامزادهی استانبولی سبب شد تا الیف شافاک متهم به خیانت به هویت ترکی شود. اما خوشبختانه این پرونده به علت کافی نبودن مستندات بسته شد.
این نویسنده بعد از به دنیا آوردن فرزندش به افسردگی دچار شد و پس از پشت سر گذاشتن این تجربه کتاب شیر سیاه را منتشر نمود. در این کتاب الیف زندگینامه خود را شرح داده است.
بهترین کتابهای الیف شافاک
الیف شافاک دارای آثار زیادی است که خواندن هر کدام از نوشتههای وی خالی از لطف نیست. آثار داستانی و غیر داستانی او توجه بسیاری از منتقدان را به خود جلب کرده و جوایز و همچنین افتخاراتی را هم برای او به همراه داشته است.
از مشهورترین کتابهای این نویسنده در ایران کتاب ملت عشق است. این کتاب در سال 2009 منتشر گردید. رمان ملت عشق روایتی عارفانه از زندگی مولانا و شمس را بیان میکند.
این کتاب به زیبایی هرچه تمامتر توانسته درک عشق را ورای زمان و مکان و فارغ از هر سنی به مخاطب خود بشناساند.
کتاب ملت عشق نوشته الیف شافاک دو قصه موازی دارد. یکی از قصهها مروری بر زندگی شمس تبریزی است که افراد زیادی به این قسمت علاقه بیشتری نشان میدهند. زیرا جذابیت داستان زندگی شمس در این رمان از آن جهت است که زندگی وی از نگاه افراد مختلفی روایت شده است.
هرکدام از شخصیتهای داستان براساس تجربیات و مشاهدات خود شمس تبریزی را توصیف کردهاند و بر طبق درک خود ویژگیهایی از او بیان مینمایند.

آثار این نویسنده
همانطور که گفته شد الیف شافاک دارای آثار زیادی است که از معروفترین آنها میتوان به سه دختر حوا، فرزانگی در عصر تفرقه، پنهان، محرم، من و استادم و همچنین ملت عشق اشاره کرد.
رمان ملت عشق
قصه دیگر از اللا روبنشتاین زنی که در آستانهی چهل سالگی قرار گرفته میباشد. اللا که درگیر روزمرگی و نوعی رخوت است، به تازگی ویراستاری کتابی تحت عنوان چهل قانون عشق را برعهده گرفته و این کتاب که روایتگر ماجرای دیدار شمس تبریزی و مولاناست، زندگی وی را تحت تاثیر قرار میدهد.
آشنایی این زن با نویسنده کتابی که ویراستاری آن را بر عهده گرفته، نقطه عطف زندگی او بوده و شروع ماجرایی احساسی و عاشقانه را رقم میزند. عزیز زاهارا همان کسی است که اللا را تحت تاثیر قرار داده و از او که تا آن زمان فردی محتاط بود، شخصیتی جسور و بینظیر میسازد.
رمان ملت عشق یکی از آن کتابهایی است که میتواند بسیار آموزنده بوده و خوانندگان را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین اگر شما هم به مطالعه کتابهای مختلف و یا عرفان علاقه دارید، توصیه میشود که کتاب ملت عشق را مطالعه کنید. برای دانلود کتاب ملت عشق بر روی لینک مربوطه کلیک نمایید.