در سیل عظیم کتابهای روانشناسی و رفتارشناسی، کمتر کتابی مانند «بیشعوری» میتوان یافت که با زبانی طنز و در عین حال تأثیرگذار، به بررسی یکی از مهمترین بیماریهای رفتاری در بشر بپردازد. با دانلود کتاب بیشعوری این بیماری خطرناک را بهتر بشناسید!
این کتاب با توضیح «راهنمای عملی شناخت و درمان خطرناکترین بیماری تاریخ بشریت» که روی جلد آن نوشته شده است، از پرفروشترین و مشهورترین کتابهای دکتر خاویر کرمنت میباشد.
دکتر کرمنت بیشعوری را نه یک مشکل رفتاری، بلکه نوعی بیماری میداند که برخلاف عقیده بسیاری از پزشکان، قابل درمان است. او در این کتاب سعی کرده با لحنی طنزگونه به توصیف خصوصیات افراد بیشعور بپردازد و روشهای درمان این عارضه را بیان نماید.
خواندن این کتاب به افراد واقعا بیشعور، افرادی که به بیشعوری خود شک دارند و کسانی که از اطرافیان بیشعور خود به ستوه آمدهاند، توصیه میشود.
خلاصه و مفید: کتاب بیشعوری درباره چیست؟
دکتر کرمنت (نویسنده کتاب) خود را یکی از افراد بیشعور جامعه میداند که خوشبختانه درمان شده و در کتاب سعی میکند با بیان خصوصیات اخلاقی-رفتاری این افراد و ارائه راهکارهای درمان بیشعوری به سایر بیشعوران جامعه (که تعدادشان کم هم نیست)، کمک نماید.
بسیاری از ما با شنیدن واژه بیشعور، به یاد افراد احمقی میافتیم که هوش بالایی ندارند و به همین دلیل مرتکب کارهای احمقانه میشوند؛ اما با خواندن این کتاب متوجه میشویم که افراد بیشعور نه تنها احمق نیستند، بلکه دارای هوش زیادی بوده و معمولا از نظر دانش، مقام، موقعیت اجتماعی و مالی نه تنها از مردم عادی کمتر نیستند بلکه شاید در رتبه بالاتری نیز قرار گیرند.
بیشعوری دارای ۵ بخش و ۲۴ فصل است که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت:
بخش اول: چه کسی بیشعور است و چرا باید کسی بخواهد بیشعور باشد؟
دکتر کرمنت در بخش اول کتاب، به تعریف بیشعوری میپردازد و خصوصیات افراد بیشعور را نام میبرد.
کرمنت معتقد است که بیشعورها، افرادی از خود راضی هستند که معمولا به جای خواهش کردن به دیگران دستور داده، احساس عدم امنیت میکنند، به شرایط نامطلوب دیگران میخندند و احساس دلسوزی نسبت به آنها ندارند. آنها به بیشعوری خود با دیده تعصب نگاه کرده و قصد ندارند از این رفتار دست بکشند.
بخش دوم: انواع بیشعورها
دکتر کرمنت در این بخش از کتاب، بیشعورها را به ۸ دسته طبقهبندی میکند و هریک را با مثال توضیح میدهد. این دستهبندیها عبارتند از:
- بیشعور اجتماعی
- بیشعور تجاری
- بیشعور مدنی
- بیشعور مقدسمآب
- بیشعور عرفان باز
- بیشعور دیوانسالار
- بیشعور بیچاره
- بیشعور شاکی
بخش سوم کتاب بیشعوری: وقتی که جامعه بیشعور میشود
نویسنده در بخش سوم کتاب، به بررسی بیشعوری در جامعه و زمینههای مختلف از تجارت گرفته تا رسانه، دولت و غیره میپردازد و درباره رسوم اجتماعی بیشعوری صحبت میکند.
کرمنت معتقد است که علت این مسئله، به قدرت رسیدن افراد بیشعور در جامعه پیشین یا کنونی میباشد.
بخش چهارم: زندگی با بیشعورها
دکتر کرمنت در بخش چهارم کتاب، به زندگی با بیشعورها و روابط اجتماعی آنها از جمله روابط کاری، روابط دوستانه، ازدواج و فرزندان والدین بیشعور میپردازد و برای هریک راهکارهایی ارائه میدهد که در صورت قرار گرفتن در چنین شرایطی میتوان انجام داد.
بخش پنجم: راه نجات
خوانندگان کتاب تا اینجا با خصوصیات و روابط بیشعورها آشنا شدهاند و اگر صادقانه به خودشان نگاه کنند، متوجه خواهند شد که آیا جزو بیشعورها محسوب میشوند یا خیر.
اگر جواب مثبت باشد، افراد در بخش پنجم با روشهای درمانی ذکرشده میتوانند این بیماری را درمان کنند. مراحل درمان بیشعوری عبارتند از پذیرفتن بیشعوری، مرحله پشیمانی و مرحله یادگیری صفات خوبی که فرد بیشعور تاکنون نداشته است.
دکتر کرمنت میگوید مرحله اول یا همان مرحله پذیرفتن بیشعوری، سختترین بخش است و مرحله آخر نیز هیچ گاه پایانی ندارد. در اینجا لازم به ذکر است که درمان بیشعوری میتواند به صورت گروهی، فردی، شوک درمانی، انجمن بیشعورهای گمنام و با کمک یک برنامه ۱۲ مرحلهای انجام شود.
خصوصیات افراد بیشعور بر اساس کتاب بیشعوری
یکی از مهمترین مواردی که در این کتاب ذکر شده است، خصوصات بیشعورها میباشد. افراد بیشعور معمولا:
- از دیگران سوءاستفاده میکنند.
- هرگز سعی نمیکنند دیگران را خوشحال کنند.
- عیبجو و دروغگو هستند.
- انتقادپذیر نیستند.
سخن پایانی
در این مقاله خلاصهای از کتاب محبوب بیشعوری را بازگو کردیم و به بررسی آن پرداختیم. این کتاب که نوشتهی خاویر کرمنت است، برای کسانی که میخواهند مشکلات رفتاری و نادرست را در خود تشخیص دهند و درمان کنند، بسیار مناسب میباشد.