کتاب نامه کوتاه به همسرم اثری عاشقانه و شاعرانه از نادر ابراهیمی که نثری دلنشین و تاثیرگذار دارد. این کتاب دربرگیرندهی چهل نامهی کوتاه می باشد که نادر ابراهیمی در مدت دو سال دوری (1363 تا 1365) با خط نستعلیق برای همسر خود فرزانه منصوری نوشته است.
بررسی کتاب نامه کوتاه به همسرم
هنر نوشتن بعضی از نویسندگان در زیبایی و لحن صمیمی متن آنها است. نویسندگانی که در گفتارهایشان به اعتقادات و باورهای عمیق خود به خوبی اشاره مینمایند؛ به خصوص زمانی که برای یک فرد نزدیک به خود مینویسند. نامهنگاری میتواند منبع خوبی برای شناسایی و بررسی یک نویسنده باشد.
نادر ابراهیمی دربارهی نوشتن کتاب نامه کوتاه به همسرم، در مقدمهی کتاب آورده است
آن روزهایی که تازه تمرین خطاطی را شروع کرده بودم، حدود سالهای ۶۳-۶۵، به هنگام نوشتن، به تنهایی، در فضایی که بوی تلخ مرکب در آن میپیچید و صدای سنتی قلم نی، تسکین دهندهی خاطرم میشد، اصولا یاد همسرم میافتادم. او نیز مانند من و شاید نه کاملا شبیه من اما به شکلی، گاه و بی گاه، دلتنگی، قلبش را خاکستری رنگ میکرد و تلاش می کردم که به جستجو امید رسیدن به وی تلاش کنم. پس، یکی از خوب ترین راههای رسیدن به این مقصود را در این مشاهده کردم که متن تمرینهای خطاطیام را تا آن جا که مقدور باشد اختصاص دهم به نامهی کوتاهی به همسرم.
قصه عشق ممنوعه و نامه به همسرم
نامه کوتاه به همسرم شامل نامه های نادر ابراهیمی به همسر خود فرزانه می باشد. او زمانی که مشغول یادگیری خوش نویسی بوده، این نامه ها را نوشته است. در این نامه ها از عشق، زندگی و محبت سخن گفته و مشکلات و اضطراب های خود را بیان کرده است. این نامه ها به دور از تکلف بوده و بسیار صادقانه نوشته شده است. خواندن این کتاب باعث می گردد که خواننده در شیوه نگرش ابراهیمی به عشق و زندگی تعمق کند.
سبک نگارشی نویسنده (نادر ابراهیمی) در نامه کوتاه به همسرم
تنها با یک بار نگاه کردن در کتابهای معروف نادر ابراهیمی متوجه هجوم کلمات و تعبیرات شاعرانه و قشنگ او میشویم. به عبارتی سبک نادر ابراهیمی در لحن منحصربه فرد او است. لحن وی هرچند که نثر است و ویژگیهای تکنیکی شعر را ندارند اما حالت وزن دار و شعرگونهی آن، متن را از حالت روایت خارج و به نثری شاعرانه و لطیف تبدیل کرده است. نویسنده معمولا از توصیفات طولانی، مفاهیم عاشقانه و اخلاقی در نوشتههایش استفاده مینماید. با این حال محتوای مطالب او شیرین و دلنشین می باشند و هربار روح مخاطب را با خود می برد. نثر شاعرانه و خیالانگیز ابراهیمی دریچهای برای اوست تا مخاطب خود را به جهانی از دغدغهها و افکار بزرگ انسانی هدایت نماید.
لحن نویسنده
نادر ابراهیمی در کتاب نامه کوتاه به همسرم با حفظ لحن و نثر شاعرانهاش دربارهی مسائل مختلفی مانند امور روزمره سخن میگوید، او در بعضی از نامهها از زبان فلسفه و نصیحت وارد میشود اما مضمونی که در همهی نامهها به زیبایی و سادگی خلاصه میشود، عشق می باشد.
در بخشی از کتاب نامه کوتاه به همسرم میخوانیم
از این که مشاهده می کنی با این همه مسائل برای سخت و جان گزا اندیشیدن، هنوز و باز، مانند کودکان سیر، غشغشه می زنم؛ بالا می پرم، ماشین های کوکی را کف اتاق می رانم، با بادکنک های بادالویی که در گوشهای افتاده بازی میکنم و دنبال حرکتهای ساده لوحانه و ولگردانه اش، ولگردانه و ساده لوحانه میروم تا باز آن را از خودم برانم و ناگهان به سرم می زند که بالارفتن از دیوار صاف صاف را تجربه کنم (گر چه هزاران بار تجربه کردهام)، و با سرک کشیدن های پیوسته و عیارانه به آشپزخانه، دلگیهای (دله بودنم) دائمیام را نشان می دهم، و نمک را هم قدری نمک میزنم تا قدری شورتر و خوشمزه تر شود، مرا سرزنش نکن و نگو که ای پنجاه ساله مرد! پس وقار پنجاه سالگیات کجاست؟
کلام آخر
شما با مطالعه کتاب نامه به همسرم از نادر ابراهیمی می توانید با سبک و سیاق این نویسنده بزرگ آشنا شوید. این کتاب به قدری زیبا و موزون نوشته شده است که هر فردی با خواندن آن عاشق می شوند. شما می توانید کتاب ارزشمند نادر ابراهیمی را از سایت افکار مثبت تهیه نمایید.