کتاب پیشگیری از ارتکاب جرم با اتکا به جرمشناسی اسلامی اثری از سینا نجفی است. این نویسنده به رابطه میان علم جرمشناسی و آموزهایی که دین اسلام به منظور جلوگیری از جرم در اختیار شما قرار داده را مورد مطالعه و بررسی قرار میدهد. برای تهیه این کتاب، میتوانید از طریق وبسایت افکار مثبت اقدام فرمایید.
دربارهی کتاب پیشگیری از ارتکاب جرم با اتکا به جرمشناسی اسلامی
پیشگیری از جرم عبارتاند از مجموعهای از اقدامها و تدابیری که از پایه و اساس از وقوع جرم جلوگیری کند و با ریشهها و علل بهوجود آمدن جرمهای مختلف مبارزه کند. پیشگیری کیفری و غیرکیفری، اجتنابناپذیر است و آنچه در دنیای امروزی رویکردی تازه و نو به چگونگی کنترل بزهکاری بهحساب میآید، عبارتاند از تمامی اقدامات عمومی و فردی به جز اعمال حقوق کیفری بهمنظور از میان بردن زمینههای مناسب جهت مرتکب شدن فعالیتهایی که جرم محسوب میشود. آموزههای اسلامی در تمیز و پاک نگهداشتن محیط اجتماعی جهت کاهش تخلف و جرم، نقش زیادی داشته است. دین اسلام همچنین نسبت به پیشگیری و از بین بردن زمینههای جرم حساس بوده و همواره در روایات و آیات بر این امر مهم در جامعههای اسلامی تاکیدهای فراوانی داشته است. اقدامات جامعه در مقابل بزهکاری از دیدگاه برخی از دانشمندان در مکتب اسلام به دو دسته تقسیم میشوند که شامل اقداماتی که بهمنظور جلوگیری از جرایم انجام میگیرد و اقداماتی که واکنش نسبت به اعمال ارتکابی در زمان گذشته که بر مبنی تصمیم قاضی قرار میگیرد، که در این کتاب بهطور جامع به این موضوعات پرداخته میشود.
بخشهایی از متن کتاب
یکی از اصلیترین و مهمترین سرمایههای بشری، اخلاق و ارزشهای اخلاقی، تربیت درست و آداب پسندیده و نیک است که از اهمیتهای زیادی برای زندگی و پیشرفت انسان دارد. اما از آنجایی که بشر مطلقا مادیات و محسوسات را قبل از امور معنوی میشناسد، به اهمیت و ارزش این موضوع، کمتر توجه کرده و جایگاه آن را در زندگی مشخص نکرده است. یکی از رسالتهای دین و آموزههای مختلف دینی، توجه دادن انسان به جایگاه واقعی این امر در زندگی بشر محسوب میشود. اخلاق نیکو و مذهب، بهطور آشکارا در ادیان توحیدی؛ مانند یهود، اسلام و مسیحیت قابل مشاهده است. این پیوند در اسلام تا اندازهای است که تهذیب روحی و تزکیه به کمال رسانیدن اخلاق بهعنوان فلسفه بعثت پیامبر اکرم مطرح گردیده است. هرچند پیدایش رنسانس و در پی واکنش به اعمال نادرست کلیسا در قرون وسطی و آموزههای تحریف شده مسیحیت، اندیشه جدایی دین از اخلاق را بر صحنه اجتماعی مطرح گردید اما در آموزههای اصیل اسلامی، چنین اتفاقی رخ نداده است.
نقد و بررسیها
پاککردن فیلترهاهنوز بررسیای ثبت نشده است.