کتاب رابطه بین موجر و مستاجر به زبان ساده و کاربردی بیانگر یکی از روابط حقوقی رایج در جامعه است که به قرارداد اجاره برمیگردد. در این رابطه، موجر به عنوان صاحب ملک و مستاجر به عنوان کسی که ملک را برای مدت معینی اجاره میکند، عمل میکنند. قرارداد اجاره توافقی است بین موجر و مستاجر که شرایط اجاره ملک را تعیین میکند. این قرارداد معمولاً به صورت کتبی تنظیم میشود. برای تهیه این کتاب میتوانید از طریق وبسایت افکار مثبت اقدام فرمایید.
خلاصهای از کتاب رابطه بین موجر و مستاجر به زبان ساده و کاربردی
در کتاب رابطه بین موجر و مستاجر به زبان ساده و کاربردی بیان شده است که مستأجر موظف است طبق عرف و قرارداد از مورد اجاره استفاده کند و مستأجر نیز موظف است از مورد اجاره به نحوی که توافق کردهاند استفاده کند و در صورت عدم توافق طبق عرف و عرف عمل شود. در ماده 490 ق.م ایران آمده است: «اولاً مستأجر باید در استفاده از مورد اجاره متعارف رفتار کند و از مورد اجاره سوء استفاده نکند و ثانیاً از عین مستأجره به همان مصرفی که در اجاره تصریح شده است استفاده کند. در صورتی که در منافع مورد نظر که از وضعیت قابل استنباط است، تصریح نشده باشد.
ثالثاً اجاره را در مواعدی که طرفین توافق کرده اند بپردازد و در صورت عدم تعیین تاریخ باید نقداً پرداخت کند. همچنین در قانون ایران در ماده 493 ق.م آمده است: «مستأجر ضامن عین مستأجره نیست به این معنا که اگر عین مستأجره بدون قصور یا تخلف کلاً یا جزئی از بین برود مسئولیتی بر عهده او نخواهد بود. مرتکب قصور یا تخلف می شود ضمانت دارد هر چند نقص ناشی از تخلف باشد». یا تخلف وی محقق نشده باشد.
فهرست مطالب کتاب
- پیشگفتار
- فصل 1: اجاره یعنی چه؟
- فصل 2: خصوصیات و ویژگیهای عقد اجاره
- فصل 3: شرایط عقد اجاره
- فصل 4: آثار عقد اجاره و شناخت تکالیف موجر و مستاجر
- فصل 5: بررسی حقوقی خیارات در عقد اجاره
- فصل 6: انحلال و پایان یافتن عقد اجاره
- فصل 7: بررسی حق سر قفلی و حق کسب و پیشه
- فصل 8: بررسی دعاوی راجع به عقد اجاره
- فصل 9: ضوابط شکلی اجارهنامه
- منابع و مآخذ
نقد و بررسیها
پاککردن فیلترهاهنوز بررسیای ثبت نشده است.