پـشـتـیـبانی تلفنی

09373494918

معرفی کتاب بررسی ضمانت در اسناد تجاری

معرفی کتاب بررسی ضمانت در اسناد تجاری

نویسنده‌ی کتاب بررسی ضمانت در اسناد تجاری، حیدر عمرانی می‌باشد که به معرفی و بررسی مباحثی مهم که شامل مفاهیم و کلیات اسناد تجاری، ماهیت ضمان در حقوق مدنی و تجاری، شرایط شکلی و ماهوی ضمانت در اسناد تجاری و آثار ضمانت در این اسناد پرداخته شده است. در این کتاب قصد داریم به معرفی کتاب بررسی ضمانت در اسناد تجاری بپردازیم؛ لطفا تا انتهای این بلاگ همراه ما باشید و برای تهیه از طریق این لینک اقدام کنید.

معرفی کتاب بررسی ضمانت در اسناد تجاری

همانطور که می‌دانید اسناد تجاری، از جمله مباحث حقوق تجارت است که قوانین تجارت ایران در باب چهارم، مقررات سفته، چک و برات را مطرح کرده است ولی اسناد مزبور را تحت موضوع (اسناد تجاری) مورد بررسی قرار می‌دهد. البته در رابطه با این عنوان و حوزه‌ی شمول آن در حقوق ایران مبحث‌های فراوانی در جریان بوده است. همانطور که سفته، چک و برات شامل این اسناد هستند و همچنین اگر بین اشخاص غیر تاجر رد و بدل شود نیز تابع قانون اجارت می‌باشند که به آن‌ها اسناد تجاری می‌گویند اما موضوع کلی اسناد تجاری به سفته، چک و برات محدود نمی‌شود و دنیای تجارت مملو از اسنادی است که دارای چنین عنوانی هستند و شامل قبض انبار، اوراق قرضه، اوراق سهام، سند در وجه حامل، بارنامه و اسناد اعتباری و… این اسناد که از بیشتر جهت‌ها به برات مشابه‌اند و خصایص عمده‌ی آن را دارند و به غیر از خود برات شامل سفته و چک نیز هستند.

در قسمتی از کتاب بررسی ضمانت در اسناد تجاری می‌خوانیم:

کتاب بررسی ضمانت در اسناد تجارت برای داوطلبان آزمون‌های حقوقی و دانشجویان بسیار مفید و کابردی می‌باشد و از آنجایی که می‌دانید اسناد مورد نظر، نقشی نظیر پول دارند؛ اسناد تجاری نیز در ردیف اسناد عادی به مفهومی که در قانون مدنی به کار رفته، محسوب می‌شوند ولی نسبت به اسناد عادی، مزایایی دارند که به دارنده اطمینان زیادی در وصول طلب می‌دهد.

از طرفی این که دارنده سند حق و حقوقی دارد که در سررسید سند به موجب ماده 249 قانون تجارت به طوری که عدم پرداخت به صادر کننده، قبول کننده و ظهرنویس فردی یا جمعی رجوع کند که امروزه برات، چک و سفته به تنهایی استقلال دارد و بدون توجه به معاملات اصلی و پایه دارای اعتبار هستند و عدم اعتبار یا عدم اجرای معامله‌ای که سند تجاری از آن ناشی شده که در اعتبار سند تجاری وارد نمی‌شود و مسئولین پرداخت سند قادر به انجام استناد عدم انجام معامله‌ی اصلی و یا عدم اجرای تعهدات نیستند و از پرداخت آن سند امتناع می‌کنند.

در خصوص معرفی کتاب بررسی ضمانت در اسناد تجاری بایستی گفت که در واقع روابط حقوقی بین صادرکننده سند و گیرنده‌ی سند تجاری، تاثیری در حقوق دارنده‌ی سند نمی‌گذارد و دارنده شامل حقوقی است که ناشی از مالکیت قانونی می‌باشد و تمامی کسانی که در صدور و جریان سند دخیل بوده‌اند، برای پرداخت آن مسئولیتی تضامنی دارند. از طرفی ضمانت در اسناد تجاری، طبق ماده 249 قانون تجارت موجب نوعی مسئولیت می‌باشد که از آن به مسئولیت تضامنی تعبیر می‌شود و با تحقق آن دارنده، حق دارد که بدون توجه به مسئولیت باقی مسئولین، به ضامن روجوع کند و از وی پرداخت وجه مندرج در سند را بخواهد.

در صورت وضع همچین مسئولیتی بایستی گفت: با توجه به این عملیات تجاری باید با سرعت انجام بشود و امکان و فرصت اخذ وثیقه‌ی منقول و غیر منقول باقی نمی‌ماند زیرا به اعتبارات شخصی یا ذمی کافی می‌باشد. از طرفی نمی‌توان ملائت هر یک از بدهکاران را مورد تحقیق و بررسی قرار داد؛ پس بایستی به بستانکاران این اختیار را دهیم تا روی تمکن مشترک مسئولین حساب باز کنند.

سخن پایانی

در این بلاگ به بررسی و معرفی کتاب بررسی ضمانت در اسناد تجاری پرداختیم. در این کتاب به کلیات اسناد تجاری، شرایط شکلی و ماهوی ضمانت در اسناد تجاری و آثار ضمانت در این اسناد و همچنین ماهیت ضمان در حقوق مدنی و تجارت می‌توان اشاره نمود. از شما تشکر می‌کنیم که تا انتهای این بلاگ همراه ما بودید. شما عزیزان می‌توانید کتاب‌های جدید و مورد نظر خود را از همین سایت (افکار مثبت) به راحتی تهیه و دانلود نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
Search