در تعریف مسئولیت مدنی میتوان گفت، عبارت است از مسئولیت در مقام خساراتی که یک شخص که تحت مراقبت یا اداره او است یا اشیاء تحت حراست وی به دیگری وارد میکند. به بیانی دیگر مسئولیت مدنی، یک نوع الزام و تعهد است که فرد برای جبران کردن خسارت وارده به دیگری بر عهده دارد. حال این زیان ممکن است زیان مذکور در اثر عمل شخص مسئول یا اینکه عمل فعل وابسته به او یا از اشیاء و اموال تحت مالکیت یا تصرف او نشات گرفته باشد. با مطالبی که بیان شد، قرار است در این مطلب کتاب مسئولیت مدنی شاپور فرهنگ پور را به شما معرفی کنیم. با افکار مثبت برای شناخت بیشتر این کتاب همراه باشید.
معرفی بیشتر کتاب مسئولیت مدنی
شاپور فرهنگ پور ابتدای کتاب خود را با کلیات آغاز کرده و سپس مسئولیت مدنی، ارکان تحقق مسئولیت، ارکان تحقق مسئولیت قهری و قراردادی و … را مورد بررسی قرار داده است. در ادامه او بررسی را به موضوعاتی مانند آثار حاکم بر نظام مسئولیتها، آثار خاص جبران خسارت، حق و سبب مالکیت بودن جبران، قانون حاکم بر جبران خسارت و… اختصاص داده است. همچنین شاپور فرهنگ پور در کتاب مسئولیت مدنی خود مبنا، اساس و اهداف مسئولیت مدنی، نظریه تعدد نظام مسئولیتها، لزوم رعایت توانایی و هزینههای عمل زیانبار، قانون حاکم بر جبران خسارت، راههای جبران کردن خسارت معنوی و… را نیز مورد بررسی قرار داده است.
در این کتاب آمده است که شرط تحقق یافتن مسئولیت در حقوق مدنی، اثبات کردن رابطه سببیت و ایراد خسارت میباشد و قاعدتا نیت انجام دهنده ضرر توجهی نخواهد شد. یک موضوع اساسی و مهم در جامعه، بررسی نمودن جبرانها در مسئولیت مدنی میباشد. مسئولیت مدنی در معنای عامش، شامل مسئولیت قراردادی و مسئولیت قهری بوده که در واقع همان مسئولیت مدنی در معنای خاص است.
مسئولیت قراردادی، مسئولیتی است از التزام و تعهد قانونی متعهد متخلف به جبران کردن ضرر و زیانی که حاصل تخلف او از انجام تعهد، به متعهد له وارد شده است. در مسئولیت مدنی به معنای خاص، فرد، قراردادی را با زیان دیده منقعد نکرده است و قانون، تحت یک شرایطی، فرد را به جبران کردن خسارت وارده به دیگری الزام خواهد کرد. بنابراین یکی از عملهایی که برای تحقق یافتن مسئولیتهای قراردادی و مسئولیتها مدنی ضروری میباشد، وجود داشتن ضرر یا خسارت است که جبران آن نیز در هر نوع مسئولیتی بایستی شرایط ویژهای داشته باشد.
در ادامه کتاب مسئولیت مدنی میخوانیم که پس از احراز وجود ضرر یا خسارت در کنار شرایط دیگر تحقق مسئولیت، زمان جبران خسارت میرسد. درست که بین مسئولیت قراردادی و مسئولیت مدنی در جهتهای مختلفی شباهت وجود دارد و اختلاف عمدهای بین این دو نیست؛ اما در برخی از موارد جزئی، نحوه جبران کردن این دو نوع مسئولیت با یکدیگر تفاوت دارد. در این کتاب شاپور فرهنگ پور به این موضوع به خوبی اشاره کرده است.
با مطالعه این کتاب درمییابیم که هدف از قواعد و اصول مسئولیت مدنی جبران نمودن خسارتی میباشد که وارد شده است و به گذشته نظر دارد. بنابراین نباید وسیلهای برای انتفاع و بهره برداری از شخص متضرر باشد و این قضیه در حالی است که در مسئولیت قراردادی هدفی از جبران خسارت هست و آن این است که متعهد له به شرایطی دست یابد که اگر شخص متعهد به تعهد خود عمل کرد، به آن شرایطها دسترسی مییافت.
در بخشی از کتاب مسئولیت مدنی میخوانیم که بر خلاف نظر و اندیشه افرادی که طرفدار نظریه دوگانگی مسئولیت هستند، امروزه آن چیزی که بیشتر در حقوق فرانسه نمایان شده و توانسته در میان حقوقدانان کشور فرانسه غلبه پیدا کند، وحدت نظام مسئولیت قراردادی و قهری میباشد. این گفته بدین معنی است که تفاوتی در میان دو مسئولیت قراردادی و غیر قراردادی یافت نمیشود؛ زیرا هر دو مسئولیت از منظر مبنا، ماهیت و عناصر تشکیل دهنده دیگر مسئولیت از شرایط واحدی تشکیل یافتهاند. برای مطالعه ادامه این قسمت میتوانید اقدام به تهیه این کتاب نموده و از آنجا موضوع را ادامه دهید.
تهیه و دانلود کتاب از سایت افکار مثبت
شما میتوانید کتاب مسئولیت مدنی شاپور فرهنگ پور را که در دسته بندی کتابهای علوم سیاسی، علوم اجتماعی، فرهنگ و سبک زندگی، حقوق عمومی و خصوصی و حقوق اداری قرار دارد، از طریق همین صفحه از سایت افکار مثبت که در آن قرار دارید، برای خود سفارش دهید. فقط نیاز است که روی گزینه افزودن به سبد خرید کلیک کنید.
نقد و بررسیها
پاککردن فیلترهاهنوز بررسیای ثبت نشده است.