ازدواج امری است که در هر کجای این دنیا حقوق منحصر بفرد خودش را دارد. حق حبس، یکی از حقوقی است که در امر ازدواج در کشورمان قانون مدنی برای زنان در نظر گرفته است. بنا بر حق حبس زن میتواند تاز زمانی که شوهر مهریه او را کامل پرداخت نکرده است، از انجام وظایف زناشویی و تمکین خاص و عام خودداری کند. اگر به این موضوع علاقهمند هستید و تمایل دارید تا اطلاعات جامعتری در این زمینه کسب کنید، میتوانید کتاب تحلیل فقهی تاثیر تمکین در حق حبس زوجه خداداد گراوند را مطالعه نماید. برای معرفی این کتاب جالب در مورد حقوق زن در ازدواج با افکار مثبت همراه باشید.
معرفی مختصر کتاب تحلیل فقهی تاثیر تمکین در حق حبس زوجه
همانطور که بیان شد، قانون حبس و تمکین یکی از اصطلاحات حقوقی در باب قوانین و مقررات امر ازدواج است. زن با توجه به این قانون این حق را دارد تا زمانی که به صورت کامل مهریه خود را دریافت نکرده است، از تمکین شوهر خودداری کند. این موضوع در همه زمینهها، حتی آمیزش نیز صدق میکند. در سال 1391 که قانون حمایت خانواده تصویب شد، به دو موضوع حق حبس و حق تمکین اشاره کرده و قانونهایی را درباره آن تبیین نمود.
خداداد گراوند در کتاب تحلیل فقهی تاثیر تمکین در حق حبس زوجه خود حق حبس و حق تمکین را از منظر حقوقدانان و فقها و بر اساس قانون مصوبی که در سال 1391 تصویب شد، بررسی نموده است. برای نمونه در این کتاب میبینیم که به موضوع تکمین زن پرداخته شده و گفته میشود که نمیتوان زن را به زور مجبور به همبستر شدن با مرد کرد. در صورتی که از منزل خروج کرده باشد، میتوان او را به منزل برگردانند؛ اما نمیتوان زن را وادار کرد که همه خواستههای همسرش را به جا آورد.
جدای فقهایی که در حق حبس را برای زن یا زوجه مردد بودند، در بین فقهای امامیه و همچنین نویسندگان حقوق در خصوص دامنه حق حبس زن اختلافاتی وجود دارد. این اختلاف نظرها سبب شده است که نویسندگان قانون مدنی در زمان تدوین ماده 1085 این قانون، بدون تصریح به نوع تمکینی که زن میتوان نسبت به آن استکناف کند، اینگونه بیان کردهاند که زن یا زوجه میتواند از وظایفی که نسبت به شوهر خود دارد، خودداری کند.
ابهام در مقرره قانونی و اختلاف نظرات و آرا سبب شد آرا متهافی از سمت محاکم کشور صادر شود. بعضی این حق را فقط این میدانستند که زن حق دارد از آمیزش امتناع کند و برخی تمکین عام را نیز در حق زوجه روا میداشتند. در نهایت با طرح این موضوعات در هیات عمومی دیوان عالی کشور و بعد از اینکه جلسه این هیات تشکیل شد، اکثریت هم به تمکین عام و هم به تمکین خاص نظر دادند. رایی که لازم الاجرا بود و توانست تمامی اختلافات را خاتمه دهد.
در بخشی از کتاب تحلیل فقهی تاثیر تمکین در حق حبس زوجه خداداد گراوند میخوانیم که در دادگاههای ایران این رویه وجود دارد که اگر زنی منزل را ترک کند، به درخواست شوهر، دادگاه برای زن حکم الزام به تمکین خواهد داد. با توجه به این حکم این پرسش پیش میآید که اگر استفاده از تحکم و اجبار در تمکین مشروع نیست؛ پس چرا دادگاه میتواند چنین حکمی را صادر کند. الزام به تمکین در قوانین ماهوی و شکلی حقوق کشورمان به هیچ عنوان نیست.
فهرست مطالب کتاب
فصل اول: کلیات
“فصل دوم: ماهیت حق حبس و حق تمکین در حقوق خانواده”
“فصل سوم: موجبات سقوط حق حبس”
“فصل چهارم: پیشنهادات و نتیجه گیری”
منابع و ماخذ
خرید کتاب تحلیل فقهی تاثیر تمکین در حق حبس زوجه
کتاب همیشه یار و یاور انسان است و میتواند بسیاری از سوالات موجود در ذهن بشر را پاسخ دهد و کمک کند تا انسان به اطلاعات کاملی دست یابد. اگر شما به کسب اطلاعات کاملی درباره حقوق زناشویی با تاکید بر حق تمکین و حق حبس علاقه دارید، کتاب تحلیل فقهی تاثیر تمکین در حق حبس زوجه میتواند در این زمینه به شما کمک فراوانی نماید. تنها لازم است که همین حالا و از طریق همین صفحه از سایت افکار مثبت این کتاب را انتخاب کنید و روی گزینه افزون به سبد خرید در این صفحه کلیک نمایید.
نقد و بررسیها
پاککردن فیلترهاهنوز بررسیای ثبت نشده است.