امروزه یکی از راههای افزایش اطلاعات بشری این است که به سراغ کتاب برود و بتواند با این منبع ارزشمند، اطلاعات خود را در یک زمینه افزایش داده و حتی به رشد و ترقی خود کمک کند. برای نمونه ممکن است ما درباره قضاوت، داوری و داوری از نگاه فقهی اطلاعاتی نداشته باشیم. برای حل این مشکلامان میتوانیم به سراغ کتاب بررسی فقهی داوری مریم عیسوی برویم تا بتوانیم از این منظر به اطلاعات خود اضافه کنیم. برای بررسی بیشتر این کتاب با افکار مثبت تا پایان معرفی این کتاب همراه باشید.
مختصری درباره کتاب بررسی فقهی داوری
داوری موضوعی است که همیشه در زندگی بشریت وجود داشته و همواره مسایلی بوده که نیاز باشد، بشر برای حل آن از شخص سومی به عنوان داور استفاده نماید. در کشور ما قضاوت و داوری بر اساس اصول امامیه صورت میگیرد. کتاب بررسی فقهی داوری یکسری نکات کلیدی و مهم را درباره قضاوت و داوری مطرح کرده است که قرار است در ادامه بیشتر از این کتاب صحبت کنیم. در این کتاب داوری از نگاه فقهی بررسی شده است و تغییر و تحولات داوری آن بیان شده و درباره مسایل مربوط به قضاوت نیز صحبتهایی به میان آمده است.
مریم عیسوی در این کتاب خود قابلیت نهان شده نظام حقوقی فقه امامیه و کمبودهای احتمالی در قوانین و مقررات دادرسی مدنی جمهوری اسلامی ایران را درباره مبحث داوری به اثری ماندگار تبدیل کرده است. در مورد نحوه اختلاف میان زوجهای ناسازگار و همینطور در ذکر انواع مختلف قضاوت بر خلاف طرح داوری و قضاوت در فقه امامیه در میان خود فقها در مورد داوری و حکمیت اختلافاتی دیده میشود. این اختلاف به گونهای است که بعضی به وکالت داور از جانب قاضی حل اختلاف و بعضی به استقلال و قاضی بودن داور قائل هستند.
قبول هر کدام این دو نظریه عواقبی را به دنبال دارد. در معرفی کتاب بررسی فقهی داوری مریم عیسوی میتوان گفت، پس از نقد و تبیین این دو نظریه مطرح شده در خصوص داوری، نظریه قضاوت تحکیمی دانستن در مورد داوری پذیرفته شده است. از طرفی با بررسی و کنکاش مفهوم قضاوت تحکیمی در فقه و معنا و مفهوم داوری در حقوق اثبات شده این دو مفهوم با هم مطابقت دارند. همچنین شکهایی نظیر عدم مشروطیت قضاوت تحکیمی یا عدم به کار بردن آن در زمان غیبت امام معصوم(ع) یا ضرورت اجتهاد در قضاوت و عدم ضرورت آن در ماهیت داوری دفع شده است.
همه ما میدانیم که داوری یک راه حل پر سابقه در حل اختلافات بشریت به شمار میرود و تحولات وسیع نظیر موضواعت فرهنگی و اجتماعی داوری را احاطه نموده است. اما داوری در پژوهش فقهی، بر محور شناختن و قطع نظر از تحولات در مسایل داوری به انجام رسیده است.
در کتاب بررسی فقهی داوری مریم عیسوی میبینیم که داوری یا همان حکمیت به تاسیسی گفته میشود که به طور خصوصی و علی الاصول غیر دولتی بوده و به مسایل قضایی رسیدگی میکند. اینگونه دعاوی مردم در چرخه رسیدگی قضایی دولت نبوده و تخته بند مقررات حقوق عمومی و سازمان قضایی رسمی نخواهد شد. بنابراین در صورت دعوا و اختلاف بین دو یا چند نفر، حل و فصل این اختلاف به فرد یا افرادی محول میشود که داور خوانده میشوند.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
فصل اول: کلیات
“فصل دوم: شرایط و صفات داور و داوری از نظر حقوق و فقه”
“فصل سوم: مرجع، رسیدگی، اجرا و ابلاغ رای داوری”
فصل چهارم: بطلان و زوال داوری
نتیجه گیری
منابع و ماخذ
چگونه به کتاب بررسی فقهی داوری دسترسی پیدا کنیم؟
همانطور که بیان شد، کتاب بررسی فقهی داوری به نکات کلید در رابطه به داوری و قضاوت پرداخته است و نگاه فقها را در این زمینه بررسی مینماید. این کتاب برای دانشجویان و دست اندرکاران حقوقی یک انتخاب عالی و مناسب است. بنابراین با خواندن این کتاب مریم عیسوی اطلاعات خود را در زمینه داوری و قضاوت ، شرایط و ضوابط داور افزایش دهید. اگر قصد تهیه این کتاب را دارید، فقط کافی است با یک کلیک آن را از طریق همین صفحه از سایت افکار مثبت انتخاب کرده و به سبد خریدتان اضافه کنید.
نقد و بررسیها
پاککردن فیلترهاهنوز بررسیای ثبت نشده است.