کتاب بررسی احکام عقد صلح به نوشته هرمز عبداللهی است. نویسنده این کتاب در خصوص بررسی احکام عقد صلح، این سوال را مطرح میکند که آیا عقد صلح جانشین کدام دسته از عقود به شمار میرود؟ برای دریافتن و رسیدن به پاسخ این سوال باید ضابطهای مشخص کنید تا عقود قابل جایگزینی قابل تشخیص باشد و در انتها بتوانید شرایط و احکام خاصهی غیر قابل اجرا شدن در عقد صلح را آمارگیری کند.
معرفی کتاب بررسی احکام عقد صلح
کتاب بررسی احکام عقد صلح به نوشته هرمز عبداللهی است. این شخص در کتاب خود در خصوص عقدهای معین در مقابل عقدهای نامعین سخن گفته است و فرموده به قراردادهایی گفته میشود که نام، شرایط و احکام مشخصی در قانون دارند و از این جهت قالبهایی از پیش طراحی شده برای روابط حقوقی افراد اطلاق میگردد. در واقع برای تعیین شدن یک عقد، واجب است تا حد امکان تمایزهایی بین آن عقد و سایر عقود تصور شود؛ زیرا در غیر این صورت فوایدی که بر این تقسیم بندی مرتبط میگردد به وجود نخواهد آمد. در قانون مدنی فصل خاصی مشتمل بر نوزده ماده برای بیان کردن مقررات راجع به عقد صلح تنظیم یافته است. از طرفی این عقد علاوه بر جایگاه اصلی خویش که همان مواردی است که برای آشتی کردن و رفع نزاع یا حتی اختلاف بین دو طرف عقد جریان مییابد، در معاملات و قراردادهای بدوی و ابتدایی که از هرگونه سابقه درگیری و نزاع بین دو طرفین عاری است و یا حتی خالی از حقوق پیشینی بوده که ممکن است منجر به اختلاف و نزاع گردد، ساری و جاری است. در اصل این عقد صلح، صلح بدوی و یا ابتدایی نامیده میشود که جمع این سه ویژگی برای عقد صلح، موقعیتی خوب و ممتاز به آن میدهد از طرفی ممکن است این جایگاه خاص برای عقد صلح موجب شده که برخی از افراد آن را شایسته لقب سیدالعقود و احکام یا انفع العقود بدانند. این تنوع تا آن جایی پیش میرود که عدهای آن را به دو قسمت و برخی افراد دیگر تا سی و شش و حتی تا حدود پنجاه نوع، تعریف و تقسیم کردهاند. قانون گذار در بیان کردن قانون و مقررات مربوط به صلح بدوی نیز به اجمال سخن میگویند.
خواندن این کتاب برای چه دسته از افرادی پیشنهاد میشود؟
خواندن این کتاب حقوقی به قلم هرمز عبداللهی، برای آن دسته از افرادی که رشته دانشگاهی آنها حقوق و علوم سیاسی، داوطلبان آزمونهای حقوقی، دانشجویان و حتی افراد معمولی که علاقه زیادی به گسترش دادن اطلاعات عمومی خود در این زمینه میباشند بسیار مناسب است.
بخشهایی از کتاب بررسی احکام عقد صلح
در کتاب بررسی احکام عقد صلح به قلم هرمز عبداللهی گفته شده است که مطابق اصل حاکمیت اراده، افراد میتوانند به هر نوعی که میخواهند با یکدیگر معامله کنند و آزادانه حقوق و تعهدهای ناشی از عقد را معین سازند. از طرفی بر اساس ماده 10 قانون مدنی، نفوذ قراردادهای خصوصی را موکول به مخالفت نداشتن با قانون کرده؛ زیرا غالب موارد مربوط به معاملات در این قانون در زمره قواعد تکمیلی بیان میشود که میتوان ادعا داشت که در گروه بزرگی از عقود، دو طرف در تعیین شرایط و آثار عقد آزادی کامل دارند و به همین جهت هم این دسته را عقود آزاد نام نهادهاند اما زمانی که قوانینی که پس از قانون مدنی وضع شده، بیشتر قواعد مربوط به پارهای عقود را امری ساخته است. چنان که امروزه اجاره اموال غیر منقول یا بیمه و قرارداد کار به صورت قالبهای حقوقی ویژهای درآمده است که دو طرفین فقط حق دارند خود را در آن قالب قرار دهند.
هرمز عبداللهی، نویسنده کتاب بررسی احکام عقد صلح
هرمز عبداللهی، نویسنده و وکیل پایه یک دادگستری است. از طرفی این شخص عضو کانون وکلای مرکز نیز به حساب میآید. از کتابهایی که توسط هرمز عبداللهی ترجمه و منتشر شده است شامل پسرکی با بیژامهی راه راه، توفان برگ و چند داستان دیگر، بررسی احکام عقد صلح و آنارشیسم است که کتاب بررسی احکام عقد صلح او توسط خویش منتشر شده است که یکی از بهترین کتابها در زمینه احکام عقد به شمار میآید.
نقد و بررسیها
پاککردن فیلترهاهنوز بررسیای ثبت نشده است.