این کتاب اختلافات ایجاد شده در باره خسارات ناشی از عدم نفع را مطرح میسازد. کتاب بررسی فقهی و حقوقی عدم نفع به قلم نوشین اکبری دوبرجی به خوبی از لحاظ حقوقی قانون جبران را مورد بررسی قرار میدهد که آیا این اختلافات قابل جبران هستند و یا خیر. وجود نظرات مختلف منجر به ایجاد چالشهای جدی در این زمینه شده است؛ از این رو مطالعه این کتاب میتواند ابهامات شما را برطرف کرده و به بسیاری از سوالهای شما در این زمینه پاسخ دهد. در صورتی که قصد مطالعه این کتاب مفید را داشته باشید، میتوانید آن را از همین صفحه دانلود نمایید.
درباره کتاب بررسی فقهی و حقوقی عدم نفع
در میان فقها و حقوقدانان اختلافات بسیاری وجود دارد و از سوی دیگر در ارتباط با قوانین و مقررات سابق و جدید نیز بحثهایی مطرح است که تمامی این موارد باعث میشوند تا چالشهای بسیاری در خصوص خسارات ناشی از عدم نفع به وجود بیاید.
برخی از فقها اعتقاد دارند که خسارات ناشی از عدم النفع باید وجود داشته باشد و برخی دیگر از آنها نیز میگویند که این نوع از خسارات قابل جبران نمیباشند. این اختلاف در میان حقوقدانان معاصر کمتر است، با این حال در ارتباط با عدم النفع محتمل بسیاری اختلاف نظرهایی با یکدیگر دارند.
در حقوق اسلام ضرر دارای مفهوم و معنایی فقهی است و بر امری دلالت دارد که حنبه فقاهتی نداشته باشد. در این باره باید بگوییم افرادی که مخالف عدم النفع هستند نیز در این مورد ارجاع به عرف را ضروری میدانند. براساس سیره عقلا هر کسی که منفعت مسلمی را از بین ببرد، لازم است تا آن را جبران کند.
در کتاب بررسی فقهی و حقوقی عدم نفع آمده است که بیشترین توجه را دو قانون آیین دادرسی و کیفری در زمینه این تعارض به خود جلب کردهاند. در آیین دادرسی کیفری مسئله عدم النفع منافع قابل حصول را قابل مطالبه میداند. این در حالی است که عدم النفع در قانون آیین دادرسی مدنی ضمانآور میباشد. در ارتباط با جمع این دو قانون نیز باید گفت که از منافع ممکن منظور این است که منافع احتمالی در کار نیست و لازم است تا با کمک گرفتن از متن ماده در این باره بگوییم که منافع ممکن الحصول به عنوان منافع قطعی الحصول محسوب میشوند که در اثر ارتکاب جرم بر علیه آن محروم میشوند. از این رو امکان این نیز وجود دارد که مورد مذکور در معنای وسیع آن به کار نرفته باشد و اراده قانونگذار را میتوان از قرائتی همانند محروم استنباط کرد که منفعت مسلم را مورد بررسی قرار میدهد.
در قسمتی از کتاب بررسی فقهی و حقوقی عدم نفع آمده است:
همانطور که در ماده 9 قانون آمده است، از شرایط دیگر مطالبه خسارت عدم النفع، ارتکاب جرم است. قانون آیین دادرسی میگوید که در اثر عمل نامشروع مجرم، اثرات جزایی و حقوقی ایجاد میشود. فرد مجرم در اثر حقوقی است که تمامی خسارات را توسط فعل مجرمانه بر فرد مجنی وارد شده باید جبران کند. از سوی دیگر تفاوتی نیز ندارد که این خسارت از چه چیزی ناشی شده باشد. در هر صورت عمل مجرمانه محسوب میشود و باید مجنی تحصیل نماید.
در این ماده آمده است که خسارتهای قابل مطالبه منافعی محسوب میشود که در اثر ارتکاب جرم مدعی از آن محروم خواهد شد. از این رو کسی که جرم آن مجروح کردن دیگری است، باید ضمن پرداخت خسارتهای مادی، ایامی را که شخص در بستر افتاده و نمیتواند درآمد کسب کند نیز پرداخت حقوق او را برعهده بگیرد.
در مواقعی که به واسطه جرم، عضوی از اعضای مجنی ناقص میشود و وی نمیتواند تا آخر عمر خود به حرفه خاصی مشغول باشد، مسئله بسیار حساستر است و میزان این خسارت باید جبران شود و ممکن است که اختلافاتی نیز در این راستا به وجود بیاید.
در صورتی که میخواهید اطلاعات خود را در زمینه مسائل حقوقی و جرمشناسی افزایش دهید، میتوانید این کتاب مفید را دانلود نمایید. دانلود کتاب مذکور از طریق اپلیکیشن افکار مثبت و همینطور این سایت امکانپذیر است.
نقد و بررسیها
پاککردن فیلترهاهنوز بررسیای ثبت نشده است.