در صورتی که به مباحثی همچون شناخت حقوق مالکیت فکری و آثار جمعی در حقوق مالکیت علاقمند هستید و قصد تحقیق در این حوزه را دارید، مطالعه کتاب اشاعه مالکیت فکری را به شما توصیه میکنیم. این کتاب به قلم مقداد محمدیان به خوبی میتواند در زمینه بررسی حقوق مالکیت فکری، اطلاعات لازم را به شما منتقل کند. برای سفارش این کتاب میتوانید از طریق همین صفحه از سایت افکار مثبت اقدام فرمایید.
هنگامی که چند نفر اثری را با همکاری یکدیگر به وجود میآورند، احتمال تغییر وضعیتها وجود دارد. این همکاری ممکن است با هماهنگی شخصی به صورت حقیقی و حقوقی و یا با هماهنگی بین مولفان انجام شود و دخالت شخص ثالثی نیز وجود نداشته باشد. از سوی دیگر سهم مشارکتکنندگان در این همکاری ممکن است قابل تعیین و یا غیرقابل تعیین باشد. این نوع مشارکتها نیز ممکن است از انواع مختلف و یا یک نوع باشد.
در اشاعه مالکیت فکری، امکان این وجود دارد که مولف از اثری برای تهیه اثر سابق استفاده کرده باشد که در این حالت از اثر جدید تحت عناوین مشتق، ثانوی و یا اشتقاقی یاد میکنند. این آثار شامل ترجمه، اقتباس، تنظیم در زمینهی موسیقی، جنگ در زمینهی ادبی و حتی تبدیل به هنرهای پلاستیکی میباشد. در صورتی که اثر سابق مولف در تهیه اثر دوم همکاری داشته باشد، اثر دوم ثانوی محسوب نمیشود و اثر مشترک تلقی میگردد. البته احتمال اینکه یک اثر مشترک در عین حال به عنوان یک اثر ثانوی نیز تلقی شود، وجود خواهد داشت.
آثاری که توسط دو یا چند نفر خلق میشوند، مرکب نامیده میشود و این آثار نیز دارای انواع مختلفی هستند که از آنها میتوان به جمعی، مشترک و اشتقاقی اشاره کرد. در کتاب اشاعه مالکیت فکری یاد میگیریم که آثار مشترک و جمعی از نظر شباهتهای زیاد در بعضی نظامهای حقوقی و همینطور تالیفات پارهای مولفان با یکدیگر خلط میگردند.
در اشاعه مالکیت فکری، مولفان مورد حمایت هستند و میتوانند آثار خود را به ثبت برسانند. در صورتی که در خلف اثری تعداد زیادی از افراد شرکت کردهاند، بدون شک هر فردی با توجه به میزان و نوع مشارکت خود باید مورد حمایت قرار بگیرد. به عبارت دیگر نوع مشارکت خلقکننده در خلق اثر به عنوان عامل تعیین کننده در نوع اثر و همینطور حقوق شریک همکار آن است.
در اغلب نظامهای حقوقی به عناوین اثر جمعی و مشترک به عنوان آثاری اشاره میشود که در آن فعالیت دو یا چند نفر حاصل میگردد. البته این مورد بدون آن که در رابطه با نوع و میزان حقوق بین آنها اتفاق نظر به وجود بیاید، رخ خواهد داد.
مطالعه این کتاب به چه کسانی توصیه میشود؟
همانطور که اشاره شد، این کتاب به مباحثی همچون شناخت حقوق مالکیت فکری و همینطور آثار جمعی و مشترک حقوق مالکیت فکری میپردازد. از آنجایی که اثری که با همکاری تعداد افراد مختلفی به وجود میآید، دارای وضعیتهای گوناگونی است؛ سهم مشارکت در این نوع همکاری ممکن است قابل تعیین و یا غیرقابل تعیین باشد. همچنین این امکان وجود دارد که مولف در اثر دیگری برای تهیه اثر خود بهرهگیری کرده باشد که در این حالت اثر خلق شده باید تحت عناوین ثانوی محسوب شود.
این نوع از اثرها شامل ترجمه، اقتباس، تنظیم موسیقی و یا موارد دیگر میشود. لازم به ذکر است که اگر مولف اثر منبع در اثر فعلی همکاری داشته باشد، این اثر به عنوان اثر ثانوی تلقی نمیشود. همانطور که گفته شد، احتمال اینکه یک اثر مشترک در عین حال که ثانوی هم باشد، وجود دارد.
فهرست مطالب کتاب اشاعه مالکیت فکری
مقدمه
فصل اول: کلیات
فصل دوم: بررسی و شناخت حقوق مالکیت فکری
فصل سوم: آثار مشترک و جمعی در حقوق مالکیت فکری
فصل چهارم: نتیجه گیری و جمع بندی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب: کتاب اشاعه مالکیت فکری
نویسنده: مقداد محمدیان
سال انتشار: 1395
تعداد صفحات: 120
زبان: فارسی
موضوع کتاب: حقوق
کتاب اشاعه مالکیت فکری، کتابی است که میتواند به خوبی به سوالات و ابهامات شما در زمینه مسائل حقوقی مشارکتی پاسخ دهد و هر گونه شکی را برطرف نماید. برای سفارش این کتاب میتوانید همین حالا از طریق سایت افکار مثبت اقدام کرده و مطالعه آن را آغاز نمایید.
نقد و بررسیها
پاککردن فیلترهاهنوز بررسیای ثبت نشده است.