آیا کتاب هایی برای تغییر شخصیت وجود خارجی دارند؟ اعتبار این قبیل کتابها چگونه است؟
عموم مردم بعد از بلوغ فکری در دوران بزرگسالی، به دنبال رشد و ارتقاء شخصیت خود هستند. زندگی در جوامع بشری از دیر باز تا اکنون در کنار تمام نکات مثبتش برای انسانها، عواقبی نیز به همراه داشته است. یکی از معایب آن را میتوان خودسانسوری افراد برای پذیرفته شدن در اجتماع دانست. این موضوع به مرور سبب شده تا افراد در بزرگسالی به فکر تغییر شخصیت کنونی و یافتن گوهر گم شده درونی خود باشند. برای یافتن پاسخ سوالات ابتدایی این پاراگراف، خواندن این متن را تا انتها دنبال کنید.
مراجعه به روانشناس یا مطالعه کتاب هایی برای تغییر شخصیت؟
بسیاری از افراد به وجود معضلات و چالشهای زندگی خود واقف هستند و برای پیدا کردن راه حل، از این سو به سویی دیگر سرگردان مسیرهای مختلفی میشوند. یکی از مرسومترین و بهترین راههای موجود، مراجعه به روانشناس یا در صورت نیاز مراجعه به روانپزشک میباشد. این افراد به واسطه تخصص خود میتوانند مشکل و چالش پیش رویتان را به شما نشان دهند و در ادامه به فکر یافتن راه حل آن باشند. در این مسیر همکاری مداوم شما در روند درمان تاثیر به سزایی دارد.
با این حال، بسیاری از افراد به دلایل مختلف مانند کمبود زمان یا پرهزینه بودن این فرآیند، امکان مراجعه به تراپیست را ندارند. در این شرایط پیشنهاد ما خواندن کتابهایی در این زمینه است. در این خصوص بسیار مهم است که کتابهای انتخابشده توسط نویسندگان مطرح و متخصصین در حوزه سلامت روان به نگارش درآمده باشد.
دقت در انتخاب کتاب یک نکته بسیار مهم است زیرا بسیاری از کتابهای پرفروش در این زمینه، توسط افرادی تالیف شدهاندکه اعتبار علمی زیادی ندارند. بسیاری از این کتابها که تحت عنوان روانشناسی زرد نیز مطرح میشوند، نه تنها کمک چندانی به بهبود وضع بیمار نمیکنند، که میتواند منجر به تشدید علائم او نیز شوند.
در ادامه به معرفی تعدادی از کتابهای حوزه سلامت روان و توسعه فردی خواهیم پرداخت که توسط کارشناسان این حوزه تالیف شده و از اعتبار کافی برخوردار هستند.
معرفی کتاب هایی برای تغییر شخصیت
- زندگی خود را دوباره بیافرینید؛ جفری یانگ و جنت کلوسکو: این کتاب توسط دو تن از برجستهترین روانشناسان شناختدرمانگر نوشته شده است. بسیاری از مشکلاتی که امروزه با آنها درگیر هستیم، ریشه در دوران کودکیمان دارد. این کتاب از آسیبهایی که از دوران کودکی توسط والدین، مدرسه، دوستان و … به طور خواسته یا ناخواسته بر ما وارد شده است، سخن میگوید. ریشه مشکلاتی مانند احساس رها شدگی، بیاعتمادی، محرومیت عاطفی، انزوای اجتماعی، وابستگی ناسالم، شکست، معیارهای سختگیرانه و … در این کتاب مورد بررسی قرار میگیرند و راهکارهایی را برای هرکدام آنها بیان میکنند.
- عادتهای اتمی؛ جیمز کلیر: نویسنده این کتاب از مطرحترین نویسندگان در حوزه توسعه فردی در سراسر جهان میباشد. نویسنده در این کتاب از اهمیت داشتن عادتهای روزمره برای رسیدن به موفقیتهای بزرگ در زندگی سخن میگوید. او معتقد است که باید برای رسیدن به اهداف بزرگ، آنها را به هدفهایی کوچکتر تقسیم کرد و برای رسیدن به این اهداف لازم است تا به طور دائم در مسیر رسیدن به اهداف گام برداشت. این کتاب با ارائه راهکارهایی مفید برای در مسیر ماندن و درجا نزدن به شدت مورد استقبال قرار گرفته است.
- هفت عادت مردمان موثر؛ استفان کاوی: نویسنده این کتاب با بررسی عادتها و رفتارهای هزاران انسان موفق به نتیجهای شگرف رسیده است که آن را در این کتاب با مخاطبان خود در میان میگذارد. او متوجه شده که انسانهای موفق از هفت عادت به طور مشترک برخودار هستند که در طول کتاب به تفصیل، از هر کدام این عادات میگوید. عاداتی همچون فعال بودن، هدف داشتن، اولویت قرار دادن مسائل مهم، تفکر برنده بودن، درک کردن به جای درک شدن، جدی گرفتن همافزایی و در نهایت انگیزه داشتن و جدی بودن برای کارها.
سخن پایانی
در این مقاله از سایت افکار مثبت به پاسخ یکی از پرتکرارترین پرسشها یعنی «کتاب هایی برای تغییر شخصیت وجود دارند؟» پرداختیم. در ادامه بین انتخاب مراجعه به روانشناس و یا خواندن کتابهایی در این زمینه را از دید خودمان بررسی کردیم و در انتهای این مطلب به معرفی سه تا از برترین کتابهای این حوزه پرداختیم. امیدواریم این مطلب برای شما کاربردی بوده باشد.