نویسنده کتاب نقش شرکت های تجاری در رشد سرمایه گذاری خارجی؛ محمدرضا مرادی میباشد که در این کتاب به بررسی مواردی نظیر روش پژوهش و جمعآوری اطلاعات عوامل تعیینکننده در سرمایهگذاری خارجی، ساختار اقتصادی کشور برپایه قانون اساسی و قراردادهای خدماتی محض و یا فاقد خطر نیز میپردازد. در این مقاله قصد داریم به طور کامل به معرفی کتاب نقش شرکت های تجاری در رشد سرمایه گذاری خارجی بپردازیم؛ لطفا تا انتهای این بلاگ همراه ما باشید.
معرفی کتاب نقش شرکت های تجاری در رشد سرمایه گذاری خارجی
همانطور که میدانید کشور ایران سالیان زیادی است که اقتصادش را با نفت و صادرات خود میچرخاند و این موضوع میتواند یک ضعف بزرگی باشد و بایستی ایمان داشته باشیم که سرمایهگذاری در قسمتهای مولد اقتصادی به رشد ملی و خود اتکایی بیشتر اقتصادی کمک مینماید و همچنین یگانه طریق رهایی از وابستگی به نفت است و پیش نیاز سرمایهگذاری در قسمتهای متفاوت اقتصادی توجه بیشتر به شرکتهای تجاری و سرمایهگذاری میباشد. به طورکلی نگاهی سطحی به اصول قانون اساسی لازمه این امر است که دولت به تنهایی توانایی به انجام کل سرمایهگذاریها و رهبری و مدیریت همه طرحهای اقتصادی نیست و بدون شک بایستی عرصه را برای فعالیت قسمت خصوصی فراهم نماید و قسمت خصوصی در صورتی فعالیت خواهد نمود که انگیزه لازم توسط دولت برای آنها ایجاد شده باشد. به طور مثال فعالیت در قسمت و بخش صنایع یا معادن جهت ایجاد ارزش افزوده بیشتر، در اقتصاد هر کشوی موجب میشود آنها انگیزه سودآوری داشته باشند و همینطور قسمت خصوصی و شرکتهای تجاری را ترغیب به سرمایهگذاری و بعد از آن فعالیت در آن قسمتها میکنند.
نرخ سرمایهگذاری شرکتهای تجاری خصوصی در اقتصاد به بازده سرمایهگذاری و میزان ریسکی که با آن مواجه میباشند نیز بستگی دارد و در واقع میزان ریسک و رابطه آن با بازده سرمایه تعیین میکند که به چه اندازه، در کدام کشورها و در چه منطقههایی و همچنین در چه قسمتها و بخشهایی سرمایهگذاری گردد. در موضوع سرمایهگذاری خارجی ساختار حقوقی داخلی به طور مانعی در مقابل جلب سرمایهگذاری خارجی عمل مینماید.
در قسمتی از معرفی کتاب نقش شرکت های تجاری در رشد سرمایه گذاری خارجی به موارد زیر اشاره شده است:
همه افراد میدانند که شرکت در یک لحظه تشکیل نمیشود و همینطور در یک لحظه هم خاتمه پیدا نمیکند. تغییر یک شرکت به شرکت دیگر میتواند شکلی یا ماهوی باشد. در واقع اگر شرکتی تبدیل به شرکت دیگر شود تغییر شکلی است؛ اما چنانچه شرکتی در شرکت دیگر جذب یا ادغام گردد تغییر ماهوی میباشد. در حقوق شرکتهای فرانسه ادغام و تبدیل شرکتها نیز مورد توجه قانونگذار قرار گرفته است. البته در ادغام که به زبان فرانسه fusion خوانده میشود دو یا چند شرکت تبدیل به یک شرکت میشوند. این موضوع به دو روش انجام میشود؛ در اولین حالت دو یا چند شرکت با همدیگر منحل میشوند و دارایی هر کدام آورده شرکت جدید التاسیس را به وجود میآورد که به طور اصطلاح fusion-scission میگویند. در دومین حالت هم یکی از چند شرکت نیز باقی میماند و شرکتهای دیگری را در خود جذب کرده که به طور اصطلاح fusion-absorption میگویند. در واقع در هر دو حالت مهمترین شرط اساسی این است که کل شرکتهای منحل شده شرکای شرکت تازه را به وجود بیاورند. در این حالت انحلال بدون تصفیه شرکتها انجام میشود. پس شخصیت حقوقی شرکت ادامه دارد. اصلاح transformation درباره تبدیل به کار میرود، در این صورت تمام شرکتهای منحل و شرکت جدیدی تأسیس میگردد؛ اما شخصیت حقوقی تداوم ندارد.
توجه داشته باشید که ادغام در شرکتهای تجاری معمولی میباشد. در حقیقت با ادغام دو شرکت بدون انحلال و همچنین با تداوم شخصیت حقوقی به یک شرکت تبدیل مییشوند و قدرت اقتصادی قوی و بالاتری را جهت انجام پروژههای سنگینتر تشکیل میدهد.
سخن پایانی
در این بلاگ به معرفی کتاب نقش شرکت های تجاری در رشد سرمایه گذاری خارجی به طور کامل پرداختیم؛ این کتاب توسط انتشارات قانون یار منتشر شده است. این کتاب توسط انتشارات قانون یار منتشر شده است. از این رو از شما تشکر میکنیم که تا انتهای این بلاگ همراه بودید. اگر قصد مطالعه کتابهای جدیدی را دارید میتوانید از طریق همین سایت به راحتی کتاب مورد نظر خود را دانلود و خریداری کنید.