پـشـتـیـبانی تلفنی

09150057349

معرفی کتاب جایگاه نامزدی در قانون ایران

فرآیند ازدواج در ایران شامل مراحل مختلفی است و یکی از مراحل آن، نامزدی است. نامزدی دورانی است که زوج‌ها می‌توانند با سلایق و علایق هم آشنا شده و یکدیگر را بهتر بشناسند. با شناختی که زوج در این دوران به دست می‌آورند، می‌توانند با هم ازدواج کنند. به همین دلیل در این مطلب قرار است، به معرفی کتاب جایگاه نامزدی در قانون ایران مهران نوروزی بپردازیم تا شما بتوانید با جایگاه نامزدی در قانون مدنی ایران بیشتر آشنا شوید. برای معرفی و شناخت بیشتر این کتاب آموزنده و کاربردی با افکار مثبت تا انتهای این مطلب همراه باشید.

نگاه قانون مدنی به نامزدی

با توجه به عرف اجتماعی و قانون در کشورمان، نامزدی مرحله‌ای پیش از ازدواج است که طرفین به منظور آشنایی بیشتر هم و به منظور ادامه زندگی و تشکیل خانواده اقدام به انجام آن می‌نمایند. بنابراین تعریف دقیق نامزدی از منظر قانون مدنی اینگونه است: نامزدی همان وعده ازدواج است؛ اما خود ازدواج نیست. زیرا در صورتی بر اساس قانون مدنی دو نفر مزدوج محسوب می‌شوند که بین آن‌ها عقد نکاح خوانده شود.

در ادامه معرفی کتاب جایگاه نامزدی در قانون ایران می‌توان بیان کرد که پس از عقد نکاح، زن و مرد بهم محرم شده و احکام مربوط به زوجین را می‌توان بین آن‌ها برقرار دانست. به همین منظور است که ماده 1035 قانون مدنی این چنین بیان کرده که وعده ازدواج ایجاد علقه زوجیت نمی‌کند.

بنابراین نامزدی در مورد اشخاصی استفاده می‌شود که در دوران قبل از عقد نکاح هستند. نامزدی در قوانین مدنی، قراری در بین طرفین است که برای ازدواج در آینه گذاشته می‎‌شود. بنابراین هر یک از زوجین هر زمان که بخواهند می‌تواند آن را بهم بزنند. بدون اینکه به تعهدات و الزامات نامزدی پایبند باشند. از طرفی این جدایی نیازی با جاری شدن صیغه طلاق ندارد.

معرفی کتاب جایگاه نامزدی در قانون ایران

معرفی کتاب جایگاه نامزدی در قانون ایران

مهران نوروزی در معرفی کتاب جایگاه نامزدی در قانون ایران به مرحله خواستگاری، تعریف حقوق نامزدی، نگاه عرف به موضوع نامزدی و در آخر به صور انحلال نامزدی از دیدگاه حقوق پرداخته است و بیان داشته که نامزدی به مانند یک پیش قرارداد عقد نکاح تلقی می‌شود. اگر نامزدی بین دو زوج به عقد منجر شود، سوالی از منظر حقوقی باقی نمی‌ماند که بتوان مطرح کرد. این مدل نامزدی یک نامزدی مجاز از دیگاه اسلام محسوب می‌شود.

نویسنده بیان داشته که یک نامزدی مجاز در دین اسلام اینگونه تعریف شده است: نامزدی، جایز و ضروری بوده و آن عبارت است از فاصله‌ای که در میان عقد شرعی و قانونی با مراسم عروسی وجود دارد و به دختر و پسر این فرصت را می‌دهد که قبل از عروسی شناخت بیشتری از یکدیگر پیدا نمایند. این دوره به این معنی از نگاه اسلام و فقه کاملا لازم و جایز می‌باشد.

بخش از کتاب جایگاه نامزدی در قانون ایران

برای معرفی کتاب جایگاه نامزدی در قانون ایران مهران نوروزی بخشی از آن را با شما مرور می‌کنیم. در قسمتی از این اثر آمده است که اجرای تعهد قراردادی با این ترکیب اضافی در حقوق کشورها تعریف نشده است. حقوقدانان بعد از تعریف اجزای تشکیل دهنده این مفهوم، خود را بدون نیاز از تعریف مستقل آن دیده‌اند. اجزای تعهد قراردادی در حقوق کشور ایران و فرانسه و فقه اسلامی(امامیه و اهل سنت) تعریف نشده است.

نویسنده در ادامه شرح داده که در حقوق ایران، بایستی اجرای تعهد قراردادی را اینگونه تبیین نمود. اجرای تعهد قراردادی، انجام تعهد بوده و ناشی از قرارداد است و بنابراین انجام نقطه مقابل نقض کردن قرارداد، عقیم شدن قرارداد به وسیله پارامترهای غیر قابل پیش بینی و فسخ قرارداد می‌باشد.

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم شما را با جایگاه نامزدی در قانون ایران آشنا کنیم، به همین دلیل به معرفی کتاب جایگاه نامزدی در قانون ایران مهران نوروزی پرداختیم. از مجموع مطالبی که بیان شد به این نتیجه می‌رسیم که نامزدی در قانون مدنی ایران نوعی قرارداد یا تعهد است که زوجین قبل از ازدواج برگذار می‌کنند و هر زمان که بخواهند می‌تواند این قرارداد یا تعهد را فسخ کنند. اگر علاقه‌مند هستید تا با تعریف حقوقی نامزدی و نگاه عرف به نامزدی و همچنین انحلال و برهم زدن آن از منظر حقوقی به صورت کامل و جامع آشنا شوید، اثری که به شما در این مطلب معرفی کردیم، می‌تواند یک انتخاب عالی باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
Search