پـشـتـیـبانی تلفنی

09150057349

معرفی کتاب توسعه سرمایه‌گذاری خارجی

معرفی کتاب توسعه سرمایه‌گذاری خارجی

کتاب توسعه سرمایه‌گذاری خارجی، اثری از امیرعلی جعفرنژاد است. او در این کتاب به جست‌وجو و بررسی موضوعاتی همچون نقش صندق بین‌المللی پول، اهداف و وظایف سازمان جهانی، نقش بانک جهانی در توسعه سرمایه‌گذاری خارجی، شیوه‌های افزایش مشارکت کشورها و… را به زبان ساده می‌پردازد. در این مقاله قصد داریم به معرفی کتاب توسعه سرمایه‌گذاری خارجی بپردازیم؛ لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

درباره‌ی کتاب توسعه سرمایه‌گذاری خارجی

سرمایه‌گذاری خارجی، بی‌شک از جمله عوامل مهم در توسعه اقتصادی کشورها به‌حساب می‌آید. از همین جهت، رفتار و واکنش‌های کشور میزبان در جذب سرمایه‌گذاری خارجی نقش بسیار مهمی دارد. دیدگاه کشورهای واردکننده سرمایه، خصوصا کشورهای در حال توسعه، در این خصوص همواره یکسان نبوده و فراز و نشیب‌هایی را پشت سر گذاشته است. این کشورها ابتدا با دیدگاه کشورهای توسعه یافته به مخالفت برخاستند، اما امروزه به منظور جذب سرمایه‌های خارجی گسترده‌تر، حداقل در عمل تا حدودی در جهت تامین نظرات کشورهای صادرکننده سرمایه پیش رفته‌اند. با وجود این موارد، هنوز در سطح بین‌المللی قوانین یکسانی در رفتار با سرمایه‌گذاری خارجی وجود ندارد. به لحاظ نظری، همه اقتصاددانان سرمایه را به‌عنوان نیرو محرکه رشد و توسعه اقتصادی جوامع تلقی می‌کنند و تمامی مدل‌ها و الگوهای توسعه اقتصادی را بر پایه همین اندیشه طراحی می‌نمایند.

معرفی کتاب توسعه سرمایه‌گذاری خارجی

استفاده از امکانات سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی از طریق بکارگیری مطلوب منابع تولید از مهم‌ترین روش‌های رسیدن به پیشرفت اقتصادی جوامع محسوب می‌شود. از همین جهت تامین مالی جهت تشکیل سرمایه داخلی از راه‌های مختلف مانند استفاده از پس‌اندازهای داخلی، بدهی خارجی و همچنین جذب سرمایه خارجی امکان پذیر است. در کنار این رشد، سرمایه‌گذاری خارجی و عوامل اصلی آن یعنی شرکت‌های چند ملیتی، تاثیر بسیار زیادی بر اقتصاد کشورهای جهان اعم از در حال توسعه و توسعه یافته دارند. از طرف دیگر، با ورود سرمایه‎گذاری‌های خارجی، درگیر آن‌ها در اقتصاد داخلی و حتی امور سیاسی کشور میزبان اجتناب ناپذیر است. سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی یکی از مهم‌ترین پدیده‌های جهانی شدن است. امروزه اقتصاددانان و دوالت‌ها نسبت به اهمیت حیاتی سرمایه‌گذاری خارجی هم نظر هستند و به عقیده آن‌ها این موضوع نیرویی برای ایجاد طیف وسیعی از تغییر و تحولات اقتصادی، مخصوصا در کشورهای در حال توسعه به شمار می‌آید.

مطالعه کتاب توسعه سرمایه‌گذاری خارجی برای چه افرادی پیشنهاد می‌شود؟

 در خصوص معرفی کتاب توسعه سرمایه‌گذاری خارجی به قلم امیرعلی جعفرنژاد، مطالعه آن برای افرادی که داوطلب شرکت در آزمون‌های حقوقی هستند و اشخاصی که علاقه زیادی به گسترش اطلاعات عمومی در زمینه حقوقی هستند یا افرادی که رشته تحصیلی آن‌ها حقوق و علوم سیاسی است، پیشنهاد می‌شود.

بخش‌هایی از کتاب توسعه سرمایه‌گذاری خارجی

برای ارائه تصویری شفاف از چگونگی عملکرد عینی و نقش صندوق بین‌المللی بانک جهانی و پول، لازم است که نمونه‌های واقعی از کشورهایی که از همکاری‌های مالی این موسسات برخوردار شده‌اند، مورد بررسی قرار گیرد. یکی از این موارد، مجارستان است که در 1982 عضو هر دو موسسه شده و تا به امروز، چندین توافقنامه اخذ وام و اعتبار را به امضا رسانده است. این دسته از مثال‌ها برای ترسیم نوع پروژه‌هایی است که بانک جهانی تامین مالی می‌نماید. این پروژه‌ها، در ارتباط با توسعه عمومی اقتصادی مجارستان می‌باشد اما دخالت‌های صندوق بین‌المللی پول به شرح فوق قراینی را به دست می‌دهد که بر اساس نظر برخی از تحلیل‌گران، اقدامات صندوق موفقیت آمیز نبوده است. این دسته از دخالت‌های صندوق بین‌المللی پول، شدیدا توسط کارشناسان مورد انتقاد قرار گرفته است. این کارشناسان، ادعا می‌کنند که صندوق بین‌المللی پول مرتبا دچار اشتباه می‌شود. منتقدان نیز معتقدند که صندوق بین‌المللی پول از پیش‌بینی و اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع بحران‌های مالی خودداری می‌ورزد و تنها وقتی شروع به مداخله می‌کند که مشکلات شروع شده‌اند. اتخاذ این دسته از تصمیمات اقتصادی، تنها مشکلات عجین شده با عملکرد دو موسسه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی نمی‌باشد، بلکه آن‌ها به صورت گسترده برای چندین مورد دیگر نیز مورد انتقاد قرار گرفته‌اند.

سخن پایانی

کتاب توسعه سرمایه‌گذاری خارجی به قلم امیرعلی جعفرنژاد، به مطالعه و بررسی موضوعاتی مانند نقش صندق بین‌المللی پول، روش‌ها و شیوه‌های افزایش مشارکت کشورها، وظایف و اهداف سازمان‌ جهانی، نقش و وظایف بانک جهانی در زمینه توسعه حقوق سرمایه‌گذاری خارجی و… پرداخته است. در این مقاله به معرفی کتاب توسعه سرمایه گذاری خارجی پرداخته ایم؛ از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بودید سپاسگزاریم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
Search