پـشـتـیـبانی تلفنی

09150057349

معرفی کتاب تحلیل قانونی قرارداد نجات دریایی

معرفی کتاب تحلیل قانونی قرارداد نجات دریایی

پروسه و فرآیندی که به سبب آن یک کشتی، محموله کشتی و اموال دیگر از خطر رهای می‌یابند را نجات دریایی می‌گویند. حقوق نجات یکی از شاخه‌های حقوق دریایی است و به همین منظور ما قصد داریم در این بلاگ به معرفی کتاب تحلیل قانونی قرارداد نجات دریایی به نویسندگی عنایت اله بامری نیا بپردازیم. اگر به قدمت عملیات دریایی علاقه‌مند هستید و دوست دارید درباره تحلیل قانونی حقوق نجات دریایی اطلاعات کامل و جامع‌تری کسب نمایید، با ما در افکار مثبت تا انتهای این مطلب همراه باشید.

معرفی کتاب تحلیل قانونی قرارداد نجات دریایی

همانطور که بیان شد، نجات دریایی یک فرآیند است که در طی این فرآیند یک کشتی، محموله آن کشتی و سایر اموال از خطری که درحال تهدید آن‌هاست، رهایی می‌یابند. در این فرآیند نجات، نجات دهنده به کسی اطلاق می‌شود که اقدام به عملیات نجات می‌کند و نیازی نیست که حتما شناور به او تعلق داشته باشد یا اینکه از اعضای اصلی شناور نجات محسوب شود. این نجات دریایی که برای کشتی‌ها انجام می‌شود، ممکن است با قرارداد یا بدون قرارداد رخ دهد. در قرارداد نجات دریایی، بین نجات دهند و مالک اموال در خطر یک قرارداد قبل از عملیات نجات بسته می‌شود که در این قرارداد مبلغی که قرار است به نجات دهند تعلق بگیرید، کاملا مشخص می‌گردد. در حالی که در نجات بدون قرارداد دریایی این رابطه قانونی است و نجات دهنده برای رسیدن به دستمزد و پاداش خود باید بر طبق عملیات نجات و ارزش اموالی که موفق به نجات آن‌ها شده است، در نزد یک دادگاه صالح اقامه دعوی نماید.

معرفی کتاب تحلیل قانونی قرارداد نجات دریایی

در معرفی کتاب تحلیل قانونی قرارداد نجات دریایی می‎‌توان گفت که در ادامه بحث فوق آمده است که پس از اینکه نجات دهنده به دادگاه صالح اقامه دعوی نمود، دادگاه برخی از عوامل نظیر سختی عملیات نجات، خطری که نجات دهنده آن را پذیرفته، خطری که اموال نجات یافته را تهدید کرده، ارزش و بهای اموال نجات یافته و همچنین تاثیرات زیست محیطی عملیات نجات را برای تعیین پاداش نجات دهنده در نظر می‌گیرد. عنایت اله بامری نیا در کل در این کتاب قدمت عملیات نجات دریایی را بیان کرده و سپس به کشتی و انواع آن پرداخته است و آنگاه عملیات دریایی را تشریح و در پایان ماهیت قرارداد را مورد بررسی قرار داده است.

برای معرفی کتاب تحلیل قانونی قرارداد نجات دریایی بخشی از این اثر عنایت اله بامری نیا را با هم مرور می‌کنیم. وی در این اثر خود آورده است که یکی از شاخه‌های حقوق دریایی، حقوق نجات است که از تاریخچه و پیشینه طولانی برخوردار می‌باشد. قطعا قدمت حقوق نجات دریایی به طول استفاده بشر از دریا بر می‌گردد. در حالی که حقوق نجات امروزی بسیار تغییر کرده و دیگر شبیه گذشته نیست. در مفهوم قدیمی نجات دریایی، بیشتر شامل نجات اموال از کشتی‌های شکسته شده بود؛ اما حقوق نجات جدید شامل نجات شناور، سایر اموال دریایی و در دریا و دقیقا زمانی که این اموال در خطر هستند، می‌شود. از طرفی قانون نجات دریایی می‌تواند شامل جلوگیری یا کم کردن صدمه به محیط زیست دریایی و نجات جان انسان‌ها در مناطق آبی باشد.

شکل قرارداد و شرایط مربوط به طرفین قرارداد در تشکیل قرارداد نجات دریایی چیست؟

در مطلب معرفی کتاب تحلیل قانونی قرارداد نجات دریایی، بیان شد که قرارداد نجات دریایی نوعی قرارداد است که بین نجات دهنده و مالک اموال در خطر منعقد می‌شود. بنابراین برای عقد چنین قراردادی ابتدا باید طرفین قرارداد مشخص شوند. قرارداد نجات دریایی به عنوان یک قرارداد، علاوه بر تبعیت از قواعد عمومی قراردادها، دارای شرایط ویژه و اختصاصی برای انعقاد و تشکیل آن است که عنایت اله عامری نیا در کتاب خود این شرایط را بیان کرده است. شرایطی که اگر رعایت نشوند، به بطلان یا خارج شدن ماهیت آن قرارداد از قرارداد نجات دریایی منجر خواهد شد.

کلام آخر

در این مطلب برای معرفی کتاب تحلیل قانونی قرارداد نجات دریایی، بیان شد که نجات دریایی چیست و این نجات دریایی ممکن است با قرارداد یا بدون قرارداد باشد. همچنین در ادامه شرح دادیم که هرکدام چگونه است  و نجات دهنده به چه صورت به پاداش خود خواهد رسید. این کتاب عنایت اله بامری نیا در دسته بندی کتاب‌های حقوق عمومی و خصوصی، حقوق تجارت و حقوق بین الملل قرار دارد و مطالعه آن برای افرادی که به این مباحث علاقه دارند، می‌تواند مفید باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
Search