نویسنده کتاب آثار و تحلیل قابلیت توقیف ضمانت نامههای بانکی، حمیدرضا جعفری میباشد که او در این کتاب شما را با ماهیت حقوقی ضمانت نامه بانکی از عقد ضمان و اثر آن بر اوصاف ضمانت نامه آشنا کرده و همچنین به بررسی تاثیر آن بر قابلیت صدور دستور موقت و نمونههای منع پرداخت وجه ضمانت نامه بهوسیله مراجع قضایی و آثار ناشی از پذیرش توقیف ضمانت نامه پرداخته است. در این بلاگ قصد داریم به معرفی کتاب آثار و تحلیل قابلیت توقیف ضمانت نامههای بانکی بپردازیم؛ لطفا تا انتهای این بلاگ همراه ما باشید.
معرفی کتاب آثار و تحلیل قابلیت توقیف ضمانت نامههای بانکی
همانطور که میدانید هم اکنون در عرصههای متفاوت و مختلف تجاری، بانکی و بینالمللی و… ضمانت نامههای بانکی جهت تضمین و آغاز اقدامات لازم به دلیل عمل به تعهدات درج شده در قراردادها فرستاده و در صورت تخلف از چارچوب تعهدات قراردادی ذینفع ضمانت نامه بدون مراجعه به مراجع قضائی میتواند از محل تضمین مطرح شده (ضمانت نامه بانکی) مبادرت به ضبط و جبران خسارت به نفع خود نماید. در همین جهت گاهی دعاوی متفاوتی از جمله منع پرداخت وجه ضمانت نامه بهوسیله ضمانت خواه و یا طرفین قرارداد بیان میشود و رایجترین خواستهها در دعاوی ضمانت نامه، دعوی فرستادن دستور موقت مبنی بر منع پرداخت ضمانت نامه پیش از مطالبه و پرداخت آن است که موضوع دعوای ضمانت خواه برای دستور منع پرداخت ضمانت نامه میباشد؛ زیرا به تعهدات خود به درستی عمل ننموده و از قرارداد تخلفی نکرده، به همین دلیل در برابر ذینفع اشتغال ذمه نداشته و ذینفع حق وصول ضمانت نامه را ندارد.
در صورت اثبات این ادعا در فرض صحت، بایستی در محاکم قضائی با طرح دعوی در مقابل مضمونله مبادرت و در هنگام اثبات ادعای خود با فرستادن رای قطعی له خود در رابطه به وصول طلب اقدام نماید و در هنگام پذیرش و صدور دستور موقت مبنی بر منع پرداخت ضمانت نامه به ذینفع به این معنی است که به یکی از طرفین قرارداد اجازه داده شود، اگرچه بهطور موقتی اجرای تعهد روشن و درستی که با آگاهی کامل پذیرفته است، متوقف نماید.
برای مثال ضمانت نامه بانکی تعهد پرداخت مبلغ مشخصی وجه نقد بدون قید و شرط است که در رابطه با یک قرارداد پایه و به صورت تضمین اجرای آن داده میشود و ماهیت حقوقی ضمانت نامههای مذکور با نگرش به هدف و فلسفه ایجاد آنها مستقل میباشد.
در کتاب آثار و تحلیل قابلیت توقیف ضمانت نامههای بانکی به موارد زیر پرداخته شده است:
در خصوص معرفی کتاب آثار و تحلیل قابلیت توقیف ضمانت نامههای بانکی بهتر است بدانید که یکی از خصوصیتهایی که در ضمانتنامهها به چشم میخورد استقلال آنها از قرارداد پایه است. این استقلال تجزیه از قرارداد پایهای میباشد که منتهی به صدور ضمانتنامه شده است. به گونهای دیگر میتوان گفت که تعهدی غیرقابل برگشت یک بانک به پرداخت وجهی که مورد ضمانت در برابر عدم ایفای قرارداد بهوسیله یک شخص ثالث قرار گرفته است. با نگرش به این که یکی از شیوههای بنیادین ضمانت نامههای بانکی اصل استقلال از قرارداد پایه شده، میتوان گفت که اصل در صدد نفی وابستگی حقوقی این نهاد از قرارداد پایه میباشد. بنابراین عدم توجه به ایرادات به عنوان مهمترین اثر این اصل بیان شده است. استثنایی که وارد شده بر این اصل قاعده تقلب میباشد که منتهی به منع پرداخت وجه ضمانت نامه شده؛ زیرا افراط و تفریط باعث لطمه زدن به کارایی صحیح و درست این ابزار تجاری نوپا میشود. پس نباید قلمرو اصل استقلال آن چنان توسعه یابد که هیچگونه ایرادی نسبت به قرارداد پایه مسموع نباشد و از جهتی دیگر در پذیرش قاعده تقلب نباید راه افراط رفت که با هر ایرادی از محل انتفاع بیافتد.
سخن پایانی
در این بلاگ به معرفی کتاب آثار و تحلیل قابلیت توقیف ضمانت نامههای بانکی پرداختیم و به ماهیت حقوقی ضمانت نامه بانکی از عقد ضمان و اثر آن بر اوصاف ضمانت نامه اشاره کردیم. از شما تشکر میکنیم که تا انتهای بلاگ همراه ما بودید. شما عزیزان میتوانید کتابهای جدید و مورد نظر خود را از همین سایت (افکار مثبت) به راحتی تهیه و دانلود نمایید.