پـشـتـیـبانی تلفنی

09150057349

معرفی کتاب جایگاه عقل، علم و دین در نظام حقوقی غرب و اسلام

معرفی کتاب جایگاه عقل، علم و دین در نظام حقوقی غرب و اسلام

کتاب جایگاه عقل، علم و دین در نظام حقوقی غرب و اسلام اثری از فاطمه ملکی، گودرز ملکی و فاطمه نجفی است. نویسندگان در این کتاب به بررسی تجزیه و تحلیل معرفت شناسی عمومی غرب و علت‌های وجود تضاد در آن را مورد بررسی قرار می‌دهد. در این مقاله قرار است به معرفی کتاب جایگاه عقل، علم و دین در نظام حقوقی غرب و اسلام پرداخته شود.

درباره‌ی کتاب جایگاه عقل، علم و دین در نظام حقوقی غرب و اسلام

در خصوص معرفی کتاب جایگاه عقل، علم و دین در نظام حقوقی غرب و اسلام باید گفت که نویسندگان این کتاب معتقدند که در نتیجه معرفت شناسی، نظام‌های حقوقی و قانون گذاری غربی به سوی عقل گرایی غیر دینی در حرکت‌اند و در نتیجه، ضد دینی حرکت می‌کنند و در مرحله نهایی به شناخت خواست فرد یا همان لیبرالیسم حقوقی به عنوان تنها منبع حقوق شده را در نظر می‌گیرند. این کتاب در صدد آن نیست که از نقش شیخ مرتضی انصاری درباره رشد عقل گرایی در دین اسلام، عقل در معرفت شناسی حقوقی اسلام، حجیت عقل، قاعده تلازم و ادله عقلیه به صورت سطحی یاد کند، بلکه نویسندگان این کتاب کوشیده‌اند در مرحله اول جریان رشد عقل گرایی و سپس عقل گرایی اسلامی که با نوع غربی آن به شدت متفاوت است و پس از آن، رشد علم اصول به عنوان نتیجه عقل گرایی اسلامی و در مرحله آخر، حجیت عقل و قاعده تلازم را به عنوان منعکس کننده کاربرد عقل در علم اصول و در این مسیر موضع شیخ انصاری را به ما نشان ‌دهند.

از آن‌جایی که در علم اصول تعریف شده است به علمی که در آن ادله تقصیلیه فقه مورد کاوش و بررسی قرار می‌گیرد؛ پس علم اصول فقه در اصطلاح روز عبارت است از معرفت شناسی علم فقه که نام دیگر آن اپیستمولوژی است. شناخت معرفت شناسی فقه که همان علم اصول است و در حد وسیعی مربوط به شناخت دیدگاه معرفت شناسانه عمومی اسلامی است. برای این کار لازم است یک بررسی تطبیقی مفید و مختصر از معرفت شناسی اسلامی و غربی صورت بگیرد. معرفت شناسی در غرب ارزش و اعتبار خود را بر تضاد، دوگانگی، رودررویی و چندگانگی میان ماده و معنا در فلسفه یونان استوار کرده است. این تضاد و دوگانگی بعدا به معرفت شناسی التقاطی مسیحیت-یهودیت غرب راه یافت. رشد علم و هنر طبق این دیدگاه التقاطی با خود تضاد میان دین و سیاست، تضاد میان خواسته مردم (دموکراسی) و اخلاق، عقل و دین در حقوق را به همراه داشت.

خواندن کتاب جایگاه عقل، علم و دین در نظام حقوقی غرب و اسلام برای چه دسته از افرادی پیشنهاد می‌شود؟

در خصوص معرفی کتاب جایگاه عقل، علم و دین در نظام حقوقی غرب و اسلام به قلم فاطمه نجفی، گودرز ملکی و فاطمه ملکی، برای آن دسته از افرادی که علاقه زیادی به خواندن کتاب‌هایی در زمینه حقوقی دارند و افرادی که رشته دانشگاهی آن‌ها حقوق و علوم سیاسی است و همچنین افرادی که داوطلب شرکت در آزمون‌های حقوقی هستند، پیشنهاد می‌شود.

بخش‌هایی از کتاب جایگاه عقل، علم و دین در نظام حقوقی غرب و اسلام به موارد زیر اشاره میکند:

در بخش‌هایی از این کتاب می‌خوانیم که بر اساس پژوهشی که موسسه بین‌المللی نظرسنجی گالوپ انجام داده است دریافته‌اند که پس از ملیت، مذهب دومین عامل احساس هویت در جهان به حساب می‌آید. طبق ارائه تعریفی و جامع و مانع از مفهومی به گستردگی دین، چه از منظری درون دینی و چه از چشم اندازی خارج از دین دشوار و سخت به شمار می‌رود. با تمام مسئله‌های موجود از تعریف‌های حداقلی، شاید دین مجموعه‌ای از آموزه‌هایی باشد که در ذات خود معطوف به امر قدسی هستند.

سخن پایانی

این کتاب به قلم گودرز ملکی، فاطمه نجفی و فاطمه ملکی درباره معرفت شناسی عمومی غرب و اسلامی و علل وجود تفاوت و تضاد در آن را بررسی و تحلیل می‌کند. در این مقاله به معرفی کتاب جایگاه عقل، علم و دین در نظام حقوقی غرب و اسلام پرداخته ایم. علاقه مندان به دانلود این کتاب می‌توانند از همین صفحه اقدام کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
Search