نویسنده کتاب جایگاه بیمه طلاق در حقوق ایران، عرفان بیگرضایی میباشد که او در این کتاب جایگاه و بررسی زنان مطلقه و عدم کارسازی و کارهای حمایتی پیشبینی شده دربارهی حقوق پرداخته است. در این بلاگ قصد داریم به معرفی کتاب جایگاه بیمه طلاق در حقوق ایران بپردازیم؛ از شما میخواهیم که تا انتهای این بلاگ همراه ما باشید.
معرفی کتاب جایگاه بیمه طلاق در حقوق ایران
همانطور که میدانید بیمه طلاق به جهت جلوگیری و پیشگیری از ناامنی اقتصادی بعضی از زنان که از همسر خود جدا شدهاند و همچنین به جهت مشکلات عدیده آسیب میبینند، از سوی یک شرکت بیمه بیان و مطرح شده است. این بیمه چندین ماه در مشهد به اجرا درآمده و تعیین و مقرر شده است. همچنین در استان گلستان و سمنان هم برای اجرا آماده میشود. امروزه جدایی زوجین بعد از سالها زندگی به علتهای گوناگون و متفاوتی اتفاق میافتد. عواملی باعث میشود تا زن و شوهر نتوانند به زندگی خود ادامه دهند و به ناچار از همدیگر جدا میشوند. علتهایی که برای طلاق برشمرده میشوند؛ عواملی همچون زیستی (عدم تناسب سن ازدواج، بیماری، نازایی)، عوامل اجتماعی و روانی (احساس نارضایتی، ناهماهنگی میان زوجها، فشارهای عصبی و خشونت)، عوامل اقتصادی (فقر و فقدان منابع مالی و امکانات) و عوامل فرهنگی هستند که در زندگی زوجین بسیار تاثیر میگذارد.
در خصوص معرفی کتاب جایگاه بیمه طلاق در حقوق ایران بایستی گفته شود که در یک تحقیق در دادگاهها به جهت بررسی مشکلات حقوقی زنان صورت گرفته است که علل درخواست طلاق از جانب زنان به ترتیب عبارت بودند از: عدم پرداخت نفقه، اعتیاد مرد، مجهول المکان بودن مرد، سوء معاشرت مرد، ضرب و شتم، عدم تأمین جانی و تهدید به کشتن، بیماری مرد و اختلالات روانی، تهمت و فحاشی، عدم تفاهم اخلاقی، انجام عمل نامشروع، سرقت، خیانت در امانت، عقیم بودن مرد، مشروبخواری مرد، عدم انجام وظایف زناشویی، و اهانت به مقدسات شرعیه را شامل شدهاند. علتهای دیگری هم مانند ازدواج تحمیلی، بلاتکلیفی در دوران نامزدی، داشتن همسر دیگر، داشتن دوست ناباب، مبتلا بودن مرد به بیماری مسری خطرناک در زمره علتهای درخواست طلاق از جانب زنان، آمده است.
در کتاب جایگاه بیمه طلاق در حقوق ایران به موارد زیر پرداخته شده است:
امروزه هنگامیکه انگیزه درخواست طلاق، علل فوق است روشن میشود که زن در چه شرایط سختی قرار داشته و بنا به چه دلایلی درخواست طلاق داده و چرا به ناخواست میل قلبی حاضر شده است که زندگی خانوادگی خود را از دست بدهد. شرایط پیش آمده سبب میشود تا محرز و آشکار گردد که چنین زنی برای آن که کمتر به آسیب دچار شود، به حمایت بیشتری نیاز دارد. تزلزل بنیان خانواده و کاهش مهر و محبت در خانه و در میان اعضای خانواده باعث افزایش طلاق میشود. هر چند که طلاق در صورت ضرورت تجویز شده است اما در هنگامی که با تمهیداتی همراه نباشد، باعث آسیبهای خیلی فراوانی میگردد. مخصوصا در صورتی که زنان با طلاق، خانواده را ترک میکنند یا به زور و اجبار از خانه بیرون رانده میشوند بدون آن که امکانات مناسب را برای ادامه زندگی داشته باشند و از حمایتی بهرهمند شوند.
عواقب ناگوار طلاق بر هیچکس پوشیده نیست. شاید بتوان گفت که در میان آسیبهای اجتماعی عصر کنونی زیان طلاق از باقی آسیبها بیشتر است زیرا نه تنها زن زیان میبیند بلکه فرزندان و شوهر هم دچار خسران میشوند؛ و این زیان در واقع اجتماع کوچک خانواده را دچار زیان میکند و تبعات آن نیز قابل کتمان نیست اما غالبا زیانبینی زن در طلاق بیشتر است به خصوص که با نگرش به مسئولیت مرد در زمینه نفقه زن، با طلاق پشتوانه اقتصادی زن از بین میرود و چون هنوز غالب زنان از درآمد مستقل از شوهر برخوردار نیستند، با طلاق، آینده مبهم و وحشتزایی در انتظار آنان است.
سخن پایانی
در این بلاگ به معرفی کتاب جایگاه بیمه طلاق در حقوق ایران پرداختیم و جایگاه و مزایای آن در ایران را بررسی کردیم؛ از شما تشکر میکنیم که تا انتهای این بلاگ همراه ما بودید. شما عزیزان میتوانید کتابهای جدید و مورد نظر خود را از طریق همین سایت (افکار مثبت) به راحتی تهیه و دانلود نمایید.