در تجارت الکترونیک و به تبع مبادلات اسناد و دادههای تجاری، اشخاص باید از انتقالها اطمینان داشته باشند که به صورت کاملاً ایمن، قابل اثبات و مشروع انجام شود. تنها با این پشتوانه افراد میتوانند به فعالیت در تجارت الکترونیک بپردازند؛ زیرا بدیهی است که عدم وجود هر کدام از ویژگیهای نامبرده شده در انتقال دادهها میتواند به اشخاص حقیقی یا حقوقی آسیب بزند. در ادامه برای معرفی کتاب جایگاه اسناد الکترونیک در تقابل با شهادت به عنوان یکی از ادله اثبات با ما همراه باشید تا ضمن آشنایی با تعریف مختصر از اسناد الکترونیک، به تعریف لغوی و اصطلاحی اسناد الکترونیک نیز آگاه شوید.
معرفی کتاب جایگاه اسناد الکترونیک در تقابل با شهادت به عنوان یکی از ادله اثبات
کتاب جایگاه اسناد الکترونیک در تقابل با شهادت به عنوان یکی از ادله اثبات توسط مسعود اقدسی قلعه حسن و احمد عسکری نوشته شده که قابلیت استناد به ادله الکترونیک به عنوان نمونهای از یک سند معتبر را بررسی میکند و برای علاقهمندان به رشته حقوق مناسب میباشد. این کتاب به وسیله انتشارات قانونیار منتشر شده که به صورت تخصصی در زمینه کتابهای علوم حقوقی و سیاسی فعالیت میکند. هدف از معرفی کتاب جایگاه اسناد الکترونیک در تقابل با شهادت به عنوان یکی از ادله اثبات، افزایش آگاهی شما به موضوعات ذیل میباشد.
در دنیای تجارت الکترونیک، اسناد الکترونیک جایگاه ویژهای دارند، به طوری که بدون وجود آنها تجارت در دنیای مجازی بیمفهوم خواهد بود. از طرف دیگر امضای الکترونیک تنها بر روی مدارک الکترونیک قابل اجرا است و در کل مفهوم اسناد الکترونیک باید مورد بررسی قرار گیرد. لازم به ذکر است که ق. ت. ا. همواره از ایمنی و اطمینان سیستمهای اطلاعاتی صحبت کرده و این تصریح بالقوه اهمیت دارد؛ زیرا داده پیام و امضای الکترونیک بدون ایمنی و اطمینان عملاً فاقد اعتبار خواهد بود. بنابراین اگر قانون نامبرده شده نیازمند حق تصریح است، قابلیت پذیرش اسناد الکترونیک نیز به وجود رکن اساسی اطمینان و ایمنی نیاز دارد. به همین دلیل است که ق. ت. ا. از موجودیت کامل و بدون تغییر داده پیام به مفهوم عدم خدشه به تمامیت داده پیام در جریان اعمال تصدی سیستم مانند ارسال، ذخیره یا نمایش اطلاعات صحبت میکند.
محتوای کتاب جایگاه اسناد الکترونیک در تقابل با شهادت به عنوان یکی از ادله اثبات
در بخش معرفی کتاب جایگاه اسناد الکترونیک در تقابل با شهادت به عنوان یکی از ادله اثبات با مقصود نویسنده از نگارش این کتاب آشنا شدید، اکنون به مواردی که در این کتاب اشاره شده خواهیم پرداخت. در قسمتهایی از این کتاب ذکر شده که منظور از اسناد الکترونیکی، اسنادی بوده که به روش رایانهای تولید، منتقل و نگهداری شوند. ممکن است این اسناد از ابتدا به شیوه الکترونیکی تولیده شده و یا از شکل اصلی خود به قالب الکترونیکی درآمده باشند (مانند اسکن از پروندههای کاغذی).
با استناد بر قانون یکنواخت مبادلات الکترونیکی ایالات متحده آمریکا میتوان سند الکترونیک در قانون ایران را بدین صورت تعریف کرد: سند الکترونیکی یعنی نوشتهای که از طریق وسایل الکترونیکی تولید، ارسال، دریافت و ذخیره شده و در مقام دعوی یا دفاع استناد شود. قانون تجارت الکترونیکی ایران عبارت داده پیام را بدین گونه تعریف مینماید: اطلاعات ایجاد، ارسال، دریافت و یا ذخیره شده از طریق ابزار الکترونیکی نوری و یا وسایل شبیه به آن نظیر مبادله الکترونیک دادهها، پست الکترونیک، تلگرام، تلکس و یا تله کپی باشد. در این گفتار اسناد الکترونیکی از لحاظ سطح اطمینان به دو نوع سند رسمی الکترونیک و سند عادی الکترونیک دستهبندی شده و سپس ارزش اثباتی آنها بیان میشود.
کلام آخر
در این مطلب به معرفی کتاب به صورت مختصر پرداختیم و در نتیجه شما با مفاهیم مهمی در این زمینه آشنا شدید. چنانچه میخواهید اطلاعات بیشتری در این باره به دست آورید، میتوانید این کتاب را از طریق وبسایت افکار مثبت تهیه نمایید و مطالعه آن را آغاز کنید. برای این کار کافیست از طریق بخش جستجو واقع در بالای صفحه، نام کتاب را سرچ کرده و بدین ترتیب وارد صفحه جدید شوید.