گاهی اوقات در معاملات میان مردم، بعضی از رفتارها با ضوابط، احکام شرعی و اصول حقوقی منافات دارد که در نهایت منجر به ضرر و زیان یکی از طرفین میشود. فریبکاری و پنهانکاری دو نمونه مهم از این موارد به حساب میآیند. به همین دلیل فقها و حقوقدانان به منظور برگرداندن حقوق زیاندیده، ضوابط و احکامی را تعریف کردهاند که به آن غش میگویند. در ادامه مطلب برای معرفی کتاب تطبیق غش با حقوق موضوعه ایران با ما همراه باشید.
معرفی کتاب تطبیق غش با حقوق موضوعه ایران
در آغاز معرفی کتاب تطبیق غش با حقوق موضوعه ایران خوب است تا با نویسنده این کتاب آشنا شوید. این کتاب اثر لطیف ذاکر بوده که در آن نقش قانون در برخورد با رفتارهایی خارج از ضوابط شرعی در معاملات را بررسی میکند. همچنین این کتاب توسط انتشارات قانونیار منتشر شده که یکی از نشرهای تخصصی در زمینه حقوق در ایران میباشد. لازم به ذکر است که مطالعه کتاب نامبرده میتواند برای حقوقدانان، متخصصان امور قراردادها، بازرگانان و فعالان اقتصادی و همچنین علاقهمندان در این زمینه مفید باشد.
یکی از بزرگترین پشتوانه اقتصادی هر کشور را میتوان اطمینان و اعتماد مردمی دانست که رخنه هر نوع تقلب و خیانت در معاملات، ستونهای این پشتوانه را ویران میکند و همین امر باعث ایجاد ضایعات غیر قابل جبرانی برای جامعه میشود. به همین دلیل است که اسلام با هر خیانت و تقلبی مخالف میباشد. یکی از فعالیتهای اقتصادی که در شرع ممنوع شده این است که انسان از طریق فریب، خیانت و غش در معامله مال و ثروت به دست آورد. اگرچه فقها در حکم تکلیفی غش با یکدیگر اتفاق نظر دارند، اما در حکم وضعی آن میتوان شاهد دیدگاههای گوناگونی بود که آگاهی از آنها برای جامعه اسلامی و مراکز قانونگذاری مفید میباشد.
محتوای کتاب تطبیق غش با حقوق موضوعه ایران
در بخش معرفی کتاب تطبیق غش با حقوق موضوعه ایران نگاهی کوتاه بر اهمیت این موضوع داشتید، اکنون میخواهیم تا به مواردی که در این کتاب اشاره شده نیز آگاه شوید. اگرچه برخی از فقها تدلیس را به عنوان خیار مستقل ذکر نکرده و موضوعات مربوط به آن را در خیار عیب و یا مبحث شروط ضمن عقد مورد بررسی قرار میدهند، اما مبحث خیارات مهمترین قسمت تدلیس بوده که در فقه به طور وسیع به آن اشاره شده است. مفهوم تدلیس در بحث خیارات را میتوان اینطور بیان کرد که فریبدهنده فضای معامله را بهگونهای تاریک میسازد تا چیزی که غیرواقعی است، واقعی تلقی شود. تدلیس کننده مال کم و ناقص را طوری به فریبخورده عرضه میکند که به صورت کاملاً مبهم باشد تا عیب آن آشکار نشود و طرف فریب بخورد.
به دیدگاه بعضی از فقها، تدلیس زمانی صورت میگیرد که عقد را مبتنی بر ویژگی که در مال وجود ندارد منعقد کنند و در غیر این صورت خیار تدلیس ثابت و ایجاد نمیشود. بنابراین تدلیس در واقع بازگو کردن صفت کمالی است که در مال وجود ندارد و یا پنهان نمودن آن ویژگی منجر به نقص مال میشود. در چنین شرایطی حق فسخ نیز در اثر فقدان مقتضای شرط و یا فقدان مقتضای ظاهر عمل آنها یعنی ایجاد کردن عقد بر مبنای صفت مورد نظر میباشد. نکته حائز اهمیت این است که خیار تدلیس تنها جزء خیارات مختص بیع نبوده و در معاملات و بابهای دیگر نیز جاری خواهد بود. کتاب ذکر شده به درستی تطبیق غش با حقوق موضوعه ایران را و ابعاد و زوایای مختلف آن را بررسی میکند و سبب افزایش اطلاعات شما در این زمینه میشود. لذا مطالعه آن خالی از لطف نبوده و برای طیفی از علاقهمندان مفید میباشد.
کلام آخر
هدف از معرفی کتاب تطبیق غش با حقوق موضوعه ایران، دستیابی شما به اطلاعات مهم در این زمینه بود. چنانچه شما عزیزان به اطلاعات بیشتری در این حوزه نیاز دارید، میتوانید این کتاب را به صورت کامل مطالعه نمایید و دانشتان را افزایش دهید. برای مطالعه کتاب تطبیق غش با حقوق موضوعه ایران میتوانید آن را همین حالا از طریق وبسایت افکار مثبت دانلود کنید؛ برای این امر کافیست به منوی جستجو واقع در بالای صفحه مراجعه نموده و نام کتاب را سرچ کنید.