پـشـتـیـبانی تلفنی

09150057349

معرفی کتاب بررسی فقهی اجرت المثل زوجه

معرفی کتاب بررسی فقهی اجرت المثل زوجه

نویسنده کتاب بررسی فقهی اجرت المثل زوجه، مهران نوروزی می‌باشد که او در این کتاب به معرفی و تعریف معنای لغوی و اصطلاحی اجرت المثل، سوء اخلاق و رفتار و یا تخلف از وظایف همسری، عرف و اجرت المثل ایام زناشویی، طرح دادخواست اجرت المثل و… پرداخته است. در این بلاگ قصد داریم به معرفی کتاب بررسی فقهی اجرت المثل زوجه بپردازیم؛ لطفا تا انتهای این بلاگ همراه ما باشید.

معرفی کتاب بررسی فقهی اجرت المثل زوجه

یکی از موضوعاتی که به طلاق مربوط است بحث اجرت المثل کارهای انجام شده به‌وسیله زوجه در روزهای زندگی مشترکشان می‌باشد و برحسب قانون اگر زوجه کارهایی را که شرعا بر عهده او نبوده و به دستور زوج و یا عدم قصد تبرع و ثواب‌ جویی انجام داده باشد و برای دادگاه ثابت شود، دادگاه اجرت المثل آن‌ها را ارزیابی و برای پرداخت آن در حق زوجه حکم صادر و ارسال می‌کند. واژه اجرت المثل در قوانین دیگری نیز مطرح و بیان شده است. محفل تشخیص مصلحت نظام با نگرش به سال‌ها زندگی مشترک و اموری که زوجه در خانه شوهر انجام داده است مبلغی را با نگرش به وسع مالی زوج به عنوان (نحله) تعیین می‌کند که نحوه تعیین اجرت المثل و نحله در این ماده و بند دارای تعقید می‌باشد.

معرفی کتاب بررسی فقهی اجرت المثل زوجه

با نگرش به شرایط گفته شده، اکثر حقوقدانان، در این مورد انتقاداتی کرده‌اند. به نظر می‌رسد که قانون فوق نوعی ظلم به زوجه می‌باشد، چون نه تنها امتیازی به زن نمی‌دهد، لاکن در راه گرفتن حق موانعی را سر راهش ایجاد می‌کند. این بند در هنگام درخواست شوهر برای طلاق است در صورتی که حقوق زنان را می‌توان بدون هیچ قید و شرطی به اتکا ماده 336 قانون مدنی تأمین کرد و حتی نیازی به این ماده واحده تبصره‌های آن و سایر قوانین نیز نمی‌باشد.

در کتاب بررسی فقهی اجرت المثل زوجه به موارد زیر پرداخته شده است:

در خصوص معرفی کتاب بررسی فقهی اجرت المثل زوجه بهتر است بدانید که بعضی از دانشمندان احترام به مال را یک قاعده منطقی دانسته که دربردارنده مسلم و غیرمسلم می‌شود و آن را یک حکم تأسیسی نمی‌دانند و معتقدند که اصل در اموال، منافع و اعمال متعلق به انسان این است که چیزی از تحت اختیار وی بدون اجازه‌اش خارج نشده و تصرف در آن هم بدون رضایت وی نباشد و این را جمیع عقلا در همه ملت‌ها و مذهب‌ها می‌پذیرند و آنچه که در شرع مثل روایت (حرمه مال المسلم کحرمه دمه) و… وارد شده صرفاً بناءعقلا است و نظر ایشان نسبت به احترام اموال، منافع و اعمال تثبیت می‌کند که از احکام تأسیسی در اسلام نمی‌باشد و این معنای احترام به اموال از حقیقت ملکیت و تسلط انسان بر امول بلکه بر منافعش ناشی می‌شود و این نوع از سلطنت برای مالک سبب می‌شود کسی بدون اجازه او مزاحمش نگردد و هر مزاحمتی هم که به منهدم مال یا عمل منتهی شود، باید خسارت آن جبران گردد.

از طرفی فرقی بین مال، اموال و منافع نمی‌باشد؛ زیرا منافع هم مربوط به عین و مالی است که متعلق به مالک باشد و احترام به منافع، مانند احترام به مال است و تبذیر آن جایز نیست؛ جز اینکه ذی حق به آن رضایت دهد و به همین جهت جبران خسارت هم لازم می‌باشد. ایضا تفاوتی بین مال اعمال شخص آزاد نمی‌باشد، زیرا عمل فرد آزاد هم محترم است. پس از این رو اگر شخصی فردی را به انجام عملی امر کند و قرینه‌ای بر انجام مجانی عمل وجود نداشته باشد، شکی نیست که طبق آن چه که در بین اکثر صاحبان حرفه‌ها و شغل‌ها باب است؛ بایستی اجرت المثل به وی پرداخته شود.

سخن پایانی

در این بلاگ به معرفی کتاب بررسی فقهی اجرت المثل زوجه پرداختیم و به معرفی و تعریف معنای لغوی و اصطلاحی اجرت المثل، سوء اخلاق و رفتار و یا تخلف از وظائف همسری، عرف و اجرت المثل ایام زناشویی، طرح دادخواست اجرت المثل و… اشاره کردیم. از شما تشکر می‌کنیم که تا انتهای این بلاگ همراه ما بودید. شما عزیزان می‌توانید کتاب‌های جدید و مورد نظر خود را از همین سایت (افکار مثبت) به راحتی تهیه و دانلود نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
Search