نویسندگان کتاب باید و نبایدهای حقوقی زناشویی؛ گودرز ملکی، فاطمه ملکی و فاطمه نجفی میباشند که در این کتاب به بررسی آثار حقوقی زناشویی در عقد نکاح، در انحلال نکاح و همینطور در بحث اولاد و ارث نیز میپردازند. همانطور که میدانید نکاح رابطهای میباشد حقوقی و در عین حال عاطفی، که توسط عقد بین زن و مرد برقرار میشود و به آنها حق این را میدهد که با همدیگر زندگی کنند و صاحب فرزند شوند. در حقیقت اثر بارز این رابطه، حق تمتع جنسی زن و شوهر از یکدیگر میباشد. در این بلاگ قصد داریم به معرفی کتاب باید و نبایدهای حقوقی زناشویی بپردازیم؛ لطفا تا انتهای این بلاگ همراه ما باشید.
معرفی کتاب باید و نبایدهای حقوقی زناشویی
به طور کل در یک جامعه، خانواده کوچکترین نهاد اجتماعی است که از پیوند یک مرد و یک زن تشکیل میشود. در اسلام برقراری رابطه جنسی تنها در قالب خانواده، مشروع است، به طوری که آثار این روابط، اغلب در این نهاد نمود مییابد؛ اما بر روابط جنسی خارج از بحث ازدواج مانند زنا نیز آثاری تحمیل شده است. دخول، آثاری شبیه به ایجاد حرمت در نکاح، استقرار کامل مهریه بر عهده زوج، وجوب پرداخت نفقه از ناحیه زوج، اسقاط حق فسخ، تعیین نوع و مدل طلاق، لزوم نگهداری عده یا عدم آن، تعیین مدت زمانی که زوجه بایستی عده نگاه دارد، اثبات نسب، اجرای قاعده فراش و همچنین آثاری این گونه را ایجاد میکند.
در معرفی کتاب باید و نبایدهای حقوقی زناشویی به موضوعات و سوالات زیر پرداخته میشود:
(آیا برقراری روابط زناشویی، باعث ایجاد حرمت در نکاح میشود و چنانچه جواب مثبت است، چه نوع محدودیتی را تشکیل میدهد؟)، (تاثیر زناشویی بر مهریه و انواع آن چه میباشد؟)، (آیا در فسخ نکاح، برقراری روابط زناشویی مابین زوجین، تاثیری در رابطههای طرفین و مهریه زوجه مینهد یا خیر؟)، (آیا نوع طلاق، بسته به برقراری روابط زناشویی تغییر میکند یا خیر؟)، (آیا قانون، از کل روابط زناشویی حمایت میکند و آثار و احکام خود را بر آنها مترتب میداند؟)
مطالعه کتاب باید و نبایدهای حقوقی زناشویی برای چه افرادی مناسب است؟
خواندن کتاب باید و نبایدهای حقوقی زناشویی را به تمامی اساتید، حقوقدانان، قضاوت، وکلا، دانشجویان، داوطلبان آزمونهای حقوقی و همچنین به کسانی که به مبحثهای این رشته علاقهمند هستند نیز پیشنهاد میکنیم. دوستان عزیزی که قصد مطالعه این کتاب و سایر کتابها را دارند میتوانند از طریق همین سایت اقدام کنند.
در قسمتی از کتاب باید و نبایدهای حقوقی زناشویی به موضوعات زیر اشاره شده است:
تکلیف شوهر به انفاق، ناشی از حکم شرع و قانون است و از نتیجههای ریاست وی بر خانواده میباشد. در حقیقت زن و مرد نمیتوانند در ضمن عقد نکاح دائم، ذمه شوهر را از دادن نفقه، مبرا کنند؛ چون تکلیف بر پرداخت نفقه، ریشه قراردادی نداشته؛ اما تکلیف مرد به دادن نفقه، منوط به تمکین زن میباشد.
قانونگذار و شارع مقدس اسلام، زن را به تمکین از شوهر خود ملزم میسازد؛ اما توجه داشته باشید که در یک سری از موارد، این الزام را نادیده میگیرد. به طور مثال در اجرای حق حبس مهریه یا خوف ورود ضر مالی و جانی یا شرافتی به زن و یا در موارد عذرهای شرعیه و یا به علت امراض مقاربتی. در این مواردی که فرد قانونگذار و شارع، این اجازه را به زوجه میدهد، به چه دلیل بایستی جهت به کارگیری او از این حقوق، وی را از حق دیگری که مورد توافق طرفین قرار گرفته است، محروم کنیم. البته شرط مقرر در این ماده، مرتبط به تمکینی میباشد که در حالت کلی، بر عهده زن، قرار گرفته است یا به عبارت دیگر میتوان گفت که شرط تمکن مقرر در این بند، فرض معمول این قضیه و موضوع را در نظر گرفته و همچنین عدم تمکین در موارد مصرح در قانون و شرع، به قدری از نظر قانونگذار بدیهی است که اصلا نیازی به بیان آن نبوده است.
سخن پایانی
در این بلاگ به معرفی کتاب باید و نبایدهای حقوقی زناشویی پرداختیم. بهتر است بدانید که این کتاب توسط انتشارات قانون یار منتشر شده است. برای دانلود این کتاب میتوانید از طریق همین صفحه اقدام کنید.